Balkan-Handball.com

I Srbija želi „vajld-kard“ za SP 2021

Rukometni savez Srbije aplicirao je za specijalnu pozivnicu („wild-card) Međunarodne rukometne Federacije (IHF) za naredno Svetsko prvenstvo koje će se januara 2021. godine održati u Egiptu. Odlukom Evropske rukometne Federacije (EHF) da se zbog pandemije korona virusa ne održi baraž za SP 2021, odnosno, da direktan plasman u Egipat ostvare selekcije koje su bile bolje plasirane na prethodnom Evropskom prvenstvu 2020 u Norveškoj, Austriji i Švedskoj, reprezentacija Srbije ostala je bez šanse da se na terenu u dvomeču sa selekcijom Slovenije izbori za nastavak kontinuiteta učestvovanja na velikim takmičenjima.

Rukometni savez Srbije spreman je igrački, finansijski i organizaciono da iskoristi priliku koja bi mu se ukazala uz podsećanje da je muška reprezentacija Srbije od 2009. godine učestvovala na 10 od ukupno 12 Evropskih i Svetskih prvenstava.

Svetsko prvenstvo 2021 u Egiptu će po prvi put biti organizovano u formatu sa 32 reprezentacije od kojih je 28 već poznato. IHF će dodeliti dve „specijalne pozivnice“, dok će preostala dva učesnika doći sa kvalifikacija Severne i Centralne Amerike.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *