Balkan-Handball.com

Igor Vori: "Želim da budemo najbolji u Europi"!

sp svedska Hrvatsku su na ždrijebu predstavljali, osim vodećih ljudi Saveza, izbornik Slavko Goluža i kapetan Igor Vori, koji je bio i jedan od direktnih sudionika 'igre kuglica'.

– Na Europskom nema slabe ekipe, ali mislim da možemo donekle biti zadovoljni grupom. Mi moramo biti koncentrirani na svoju igru – bile su prve rečenice kapetana Vorija nakon što je Hrvatska doznala protivnike u Vršcu.

– Želim da budemo najbolja momčad u Europi. Gledam ovaj 'tanjur', stvarno bi ga bilo lijepo podignuti. Mislim da su i mladi stasali, nisu više neiskusni, skupa s nama starima da odradimo to na pravi način. Međutim sve je to daleko, najvažnije da budemo svi zdravi i spremni.

Slično je govorio i šef struke Slavko Goluža…

– Nema loših reprezentacija, sve treba respektirati, ali nikoga se bojati. Norveška je jako neugodan protivnik, igra čvrst rukomet, brz, s njima je znalo biti neugodno, baš kao i s Islandom. Slovenija je uvijek napaljena protiv nas, pomladili su ekipu i sigurno će biti neugodni. Ali ne trebamo se nikoga bojati, trebamo razmišljati o sebi.

Francuzi nas ovaj put čekaju u drugom krugu, naravno ako se prvi odradi prema očekivanjima.

– Ne možemo bez Francuza, volimo se, to je velika ljubav – rekao je uz osmijeh Vori, te nastavio…

– Ako hoćeš biti najbolji moraš sve dobiti, prije ili kasnije. Možda je bolje prije, znate da je na EP sve zgusnuto, nema slabih protivnika, nema puno slobodnog vremena. Možda je bolje igrati s jačima na početku, ali tko kaže da je Slovenija slaba, da je Norveška slaba… (M. K.)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *