Balkan-Handball.com

IN MEMORIAM – Miodrag Maksimović Maksa

MIODRAG MAKSIMOVIĆ ’’MAKSA’’

(Beograd, 01.08.1944. – 01.06.2020)

Miodrag Maksimović, dugogodišnji predsednik Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije preminuo je, posle duge i teške bolesti, u 76. godini života.

U mladim danima je bio vrstan golman Mladog radnika iz Požarevca, da bi posle igračke karijere postao uspešni i priznati rukometni sudija, deleći pravdu na prvoligaškim rukometnim terenima širom Jugoslavije, u paru sa Miodragom Grujićem, Boškom Banjeglavim, Andrijom Banjaninom, Ivanom Alivojvodićem, Tuliom Dekovićem, Nenadom Banovićem i Branislavom Kristićem, te je više puta proglašavan za najboljeg sudiju. Takođe je više puta delio pravdu u finalima plej ofa i nacionalnog kupa. Bio je i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Jugoslavije.

Po okončanju sudijske karijere postao je komesar za sudijska pitanja Prve savezne lige (najviši stepen takmičenja), te je pod njegovim nadzorom i uz veliko zalaganje i posvećenost izniklo više uspešnih sudijskih parova, od kojih neki i danas uspešno sude.

Bio je prvi predsednik nacionalne sudijske organizacije i nacionalni šef sudija, dugo godina izuzetno uspešan na čelu Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije, selektujući osim stručnog sudijskog kadra i sportske radnike, gde su bezmalo svi sadašnji članovi stručno sudijskih organa u Srbiji stasali pod njegovim okriljem.

Kuća žalosti: Porodica Maksimović, Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 9

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeno

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *