IN MEMORIAM - Nikola Vučinić - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan IN MEMORIAM – Nikola Vučinić

IN MEMORIAM – Nikola Vučinić

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukometni savez Srbije objavio je da je u Boegradu u svojoj osamdeset prvoj godini preminuo legendarni rukometni trener Nikola Vučinić.

„Sa velikom tugom i žalošću vas obaveštavamo da je preminuo Nikola Vučinić, legenda srpskog rukometa“.

Nikola Vučinić, diplomirani pravnik, rođen je 23. januara 1936. godine u Srpskim Moravicama. Rukometom se bavio od 1953. godine. Bio je dugogodišnji rukometaš „Crvene zvezde“ sa kojom je osvojio duplu krunu 1956. godine.

Kao trener vodio je RK „Crvenu zvezda“ (Beograd), RK „Radnički“ (Beograd), ORK „Beograd“, RK „Rakovica“ (Beograd), RK „Palilulac“(Beograd), MRK „Dinamo“ (Pančevo) RK „Šamot“ (Aranđelovac) i RK „Srem“ (Šid). Bio je višestruki državni prvak i osvajač nacionalnog Kupa. Sa RK „Radnički“ osvojio je titulu prvaka Evropskog Kupa šampiona 1980. godine. Kao selektor vodio je omladinsku i seniorsku reprezentaciju Srbije i „B“ reprezentaciju Jugoslavije. Dobitnik je najznačajnijih sportskih priznanja.

Bio je trener brojnih generacija rukometaša i rukometašica a pored ostalih i osvajačima medalja: Milanu Lazareviću, braći Pokrajac, Petritu Fejzuli, Miloradu Milatoviću, Nikoli Jevremoviću, Svetlani Kitić, Ljubinki Janković, Slavici Đukić, Vesni Buđi, Svetlani Obućini…

Sahrana dragog pokojnika će se obaviti u petak, 06.01.2017. godine u 15 časova na Novom bežanijskom groblju. Opelo počinje u 14:30 časova.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball