ISTROŠENOST KUMOVALA PORAZU: Mađari savladali Makedonce - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ISTROŠENOST KUMOVALA PORAZU: Mađari savladali Makedonce

ISTROŠENOST KUMOVALA PORAZU: Mađari savladali Makedonce

Zorica Radojkovic
1 komentar

PIŠE: MARKO MARJANOVIĆ

Makedonija – Mađarska 26:31 (9:16)

Nije bilo energije za treću veliku borbu u šest dana. Mađarska je lako i ubedljivo došla do sedme uzastopne pobede protiv Makedonije, a svoje prve na ovom šampionatu.

JEDNOSMERNA ULICA OD POČETKA

Mađari su zahvaljujući raspoloženom golmanu Mikleru u devetom minutu poveli sa 4:1, u 14-om je bilo 7:3. Ne pomaže ni tajm –aut Ivice Obrvana. Ćasar, Ančin i Putiš su lako postizali golove sa spoljnih pozicija. Znalo se da su bekovi udarna mađarska snaga. Ali, iako su oni igrali na isti način kao i na svim prethodnim mečevima, odbrane jednostavno nije bilo. Ni Ristovski nije bio na svom nivou, za razliku od Miklera na drugoj strani, čemu odlično svedoči statistika. Procentualno, uspešnost makedonskog golmana je bila 17%, naspram 53% protivničkog. Ali daleko od toga da su golmani presudili. Mađarska je bila, razigranija, energičnija i mnogo raspoloženija. U 18. minutu Zubai je prvim golom doneo 11:5, samo tri minuta kasnije Ćasar pogađa za 13:6, i tu je priča bila završena. Ni drugi Obrvanov tajm – aut nije trgao odbranu iz letargije, a kada je Lazarov i treći put propustio da realizuje sedmerac, postalo je jasno da se i najbolji strelac šampionata umorio. Na odmor se otišlo sa 16:9.

ANEMIČNA ODBRANA MAKEDONIJE

U nastavku je napad značajno bolje funkcionisao. Uz Manaskova koji je imao visoku realizaciju sa krila, proradili su Mirkulovski i Pecakovski. Ali u odbrani se ništa nije promenilo. Lepršava igra Mađara je lako nadigravali anemičnu protivničku zonu, tako da nije bilo ni naznaka preokreta, a u 45. Minutu razlika dostiže kulminaciju, 24:15. Sve što su Falange do kraja uspele je da ublaže poraz, 31:25.

Najefikasniji u poraženim redovima bili su Manaskov i Pecakovski sa pet golova, ispred Mirkulovskog i Lazarova sa po četiri. Na drugoj strani, Ćasar je prednjačio sa sedam.

Možda vam se dopadne

1 komentar

makedonce 18/01/2014 - 19:53

gruba igra nogu od ungarcite a i sudite bea nogu losi a mkd uste polosi.ajde niso so drug pat podobro

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball