Balkan-Handball.com

Ivan Gajić za jači golmanski tandem Srbije: „Dobar rezultat – prva dva mesta u grupi“

Dolaskom Ivana Gajića u reprezentativne redove, mnogi su mišljenja da reprezentacija Srbije od najboljih dana Miše Pejanovića i Darka Stanića 2008. godine, nije imala jači par golmana. Iskusni Nišlija, koji je dugo godina čekao poziv selektora, poslednjih godina se nametnuo kao ozbiljan čuvar mreže u ozbiljnoj ligi i klubu evropskog renomea – Gorenju, pa će biti itekako od pomoći Darku Staniću na Svetskom prvenstvu u Španiji…

– Pre nove godine, odradili smo par treninga i odigrali ta dva meča u Mađarskoj. Protiv Mađara smo bili malo slabiji, ali nedostajalo nam je pet-šest igrača. Bio je to spoj mladosti i iskustva. Sada smo kompletni, dosta jači, ali imamo malo vremena da se spremimo za početak SP. Na dve kontrolne utakmice sa Makedoncima i Egipćanima, potrudićemo se da popravimo utisak iz Vesprema.

Posle dugo vremena, zadužio si reprezentativni dres…

– U reprezentaciji sam bio 2006. godine kod Veselina Vujovića. Nakon što je on otišao, bio sam u kombinaciji još za meč sa Makedonijom u “Čairu” 2007. Kasnije sam bio zapostavljen, nisam bio u prvom planu, menjali su se selektori. Nije bilo do mene, već do drugih.

„IDEM IZ GORENJA“

Kako si zadovoljan svojim učinkom u Sloveniji? Dugo si već tamo…

– Dobro je, šest godina sam tamo od kada sam došao iz danskog Silkeborga. Svi znamo da je kriza, Gorenje je prepolovilo budžet, otišli su neki igrači, promeniću i ja klub narednog leta. Osvojili smo dve titule, uzeli par Super kupova, sve u svemu lep deo karijere sam proveo tamo.

Čini se da Srbija odavno nije imala jači golmanski tandem sa tobom i Stanićem?

– Mogu samo da se nadam da će tako da bude. Stanić je izuzetan golman, sam sebi dovoljan. Trudiću se da pojačam tandem i ispunim očekivanja trenera.

Grupa u Saragosi je po meri Srbije…

– Grupa je korektna, izdvajamo se sa Poljacima i Slovencima. Belorusi su nepoznanica, tu su i  Korejanci, uvek nezgodni. Ipak  osvajača grupe treba očekivati između ove tri reprezentacije. Slovenija igra dobro, poznajem dosta igrača, jer većina igra u Sloveniji. Podmladili su reprezentaciju pre par godina, već su stasali ti momci, tako da su izuzetno nezgodan protivnik. Oni znaju da igraju rukomet. Ništa nije sigurno, moramo za sve da se izborimo. Verujem da možemo da odigramo svih dobrih pet utakmica i ostvarimo dobar rezultat.

Šta je dobar rezultat?

– To je plasman na jedno od prva dva mesta u grupi.

Ko su favoriti za zlato u Španiji?

– Uvek isti. Hrvati, Francuzi, Španija kao domaćin. Mogu još da dodam Dance ovoj trojci…

Meč sa Makedoncima u “Čairu” biće tvoj “kambek” u Niš – rodni grad.

– Tako je, šest godina nisam branio u “Čairu”. Nisam imao priliku da branim u rekonstruisanoj hali.

Otišao si iz “jednog” Železničara, a sada je situacija daleko lošija. Želja je na samom dnu srpskog rukometa…

– Neshvatljivo, s obzirom da je u mnogo jačoj konkurenciji u Jugoslaviji, Železničar bio u vrhu. Nisam previše u kontaktu sa ljudima oko kluba, tako da ne znam pravo stanje stvari i ne mogu da pričam više. Šteta što je tako.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *