Ivica Obrvan: Nema čistke, od leta podmlađivanje prirodnim putem - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Ivica Obrvan: Nema čistke, od leta podmlađivanje prirodnim putem

Ivica Obrvan: Nema čistke, od leta podmlađivanje prirodnim putem

zika.bogdanovic
0 komentar

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivica Obrvan, promovisan je u ponedeljak.

  • Hvala ljudima iz UO RSBiH na povjerenju i počašćen sam da ppreuzem reprezentaciju BiH. Osobno smatram da ako imate priliku da preuzmete reprezenatciju, a strani ste državljanin, da je to velika čast. Kontakta je bilo posljednjih mjeseci i napravili smo dogovor s ciljem da podignemo nivo igara, da se pokušamo plasirati na Euro. Situacija je složena, a u sportu je tako da se mora raditi na narednim utakmicama. Vjerujem u ovu reprezentaciju, mogu obećati rad i red. Očekujem da ću dati svoj doprinos BiH, u nedjelju nas očekuje jaka utakmica i nadam se najboljem, istakao je Obrvan, prenosi sport1.ba. 
  • Gledao sam i puno tih utakmica, ne samo u ovim kvalifikacijama. Vrlo malo vremena nam ostaje za pripreme. Moramo porazgovarati na planu igre, odgovornostma u igri, podijeliti uloge između svih igrača. Imamo problema sa odazivom ponajboljih igrača. Marko Panić je odsutan zbog trudnoće svoje žene. Žao mi je što ga nema, jer igra sjajnu sezonu. Imamo problem sa Ivanom Karačićem, jer je Izrael zatvorio granice, pa ćemo čekati. Vjerujem da ćemo se uspješno pripremati za reprezentaciju Austrije. Oni su igrali Svjetsko prvenstvo slabije, nego Euro ranije. Imaju sličnu okosnicu ekipu sada. Dobro sam ih azanalizirao dosad, ali imamo još vremena. Imaju nekoliko povratnika u reprezentaciju, kao što je Janko Božović. Reprezentacija nam je poznata, sve u svemu bit ćemo spremni, dodao je Obrvan. 

O podmlađivanju sastava…

  • Stekao sam utisak da sam doveden kao osoba koja treba da napravi rez, čistku. Oni koji me poznaju, znaju da nisam toliko strog. Neki red i norme ponašanja moraju se poštovati. Bit će promjene u igračkoj strukturi, ali u ovom trenutku, ove tri utakmice moraju iznijeti ovaj ciklus. Od ljeta moramo razmišljati o podmlađivanju. Po meni to će ići jednim prirodnim putem. Rukomet, kakav se igrao dosada, ne bih želio komentirati, ja ću pokušati nametnuti svoju viziju rukometa. Za viziju, ako je želite provesti morate imate odgovarajući kadar. 

Paralelno će raditi i u Zagrebu…

  • Bio je splet okolnosti. Postoji jako veliki broj trenera, koji obnašaju dvije više funkcija. Mi smo se dogovorili, dali smo si riječ, a nakon tri dana su me iz Zagreba nazvali i tražili su pomoć, tačnije da budem trener Zagreb. Razgovarao sam s njima i rekao da ako je uvjet da ne budem selektor BiH, onda ne mogu prihvatiti, jer sam ljudima dao riječ. U tri dana je ispala dvojaka funkcija, ona u ovom trenutku ne remeti nikakve procese rada i nije jedinstven slučaj, nego je praksa i ne vidim nikavke probleme oko toga. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball