Ivica Obrvan posle 4 od 5: Veoma sam zadovoljan - Sa Slovenijom "dan, forma, sreća"... - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Ivica Obrvan posle 4 od 5: Veoma sam zadovoljan – Sa Slovenijom „dan, forma, sreća“…

Ivica Obrvan posle 4 od 5: Veoma sam zadovoljan – Sa Slovenijom „dan, forma, sreća“…

zika.bogdanovic
0 komentar

 Selektor reprezentacije Makedonije, Ivica Obrvan, bio je zadovoljan učinjenim, osvojenim drugim mestom u grupi B:

– Čestitam svojim igračima na ostvarenom prvom cilju, plasmanu u osminu finala. Bila je ovo teška utakmica, psihički i fizički, ipak je peta u nizu. Izvukli smo zadnje snage da pobedimo čvrstu reprezentaciju Austrije. Veoma sam zadovoljan. Osećalo se u pripremi za utakmicu da su glave igrača, ne u kalkulacijama, već u analizi narednog protivnika. Već su između sebe razgovarali o Slovencima. Tako se odvijala utakmica, nije bilo žara u odbrani. Pripremili smo se dobro za Austriju, ali nije bilo koncentracije u prvom poluvremenu. Onda smo digli nivo agresivnosti. Napad je bio korektan, dali smo dosta golova –rekao je Obrvan i dodao:

– Pet teških utakmica, četiri pobede. Jedna muška, prava utakmica sa Hrvatskom, koja je vrhunska reprezentacija. Igrači su jako umorni. Nije tako kod svih reprezentacija. Ima reprezentacija, kao mi, koja se trošila na svim utakmicama, ima neki koji su mogli da kalkulišu. Sve to ide na stranu. Pripremaćemo se u jednakom roku kao za današnju utakmicu. Nismo ih birali, išli smo na pobedu. Ona je sastavni deo sporta. Slovenija je bolja od Katara, koji je domaćin. To je nešto povoljnije za nas. Biće teško, imamo kvalitet. Utrkivaćemo se, pa ćemo videti.

Šta igra protiv Slovenije…

– Igra više faktora. Dan, forma, sreća. Svašta nešto što je sastavni deo sporta i bez čega se ne pobeđuje i ne osvajaju medalje. Svašta nešto se mora poklopiti. Pokušao sam ukrasti koju minutu svima koji su igrali, da ih odmorim. Drago mi je da je Petar (Angelov) pokazao da može da se računa na njega. Ušao je da pokaže da može, veoma sam srećan. Ipak je Borko ovih pet utakmica imao iza sebe.

BOSNA BILA JAKO DOBRA

Osvrnuo se Obrvan i na neke druge reprezentacije…

– Bosna je bila blizu, napravili su veliki rezultat plasmanom na prvenstvu, igrali su gotovo sve utakmice jako dobro. Neću komentarisati kako su ispali, jer nije fer plej. Očekivao sam Tunis da bude ispred, ali tako se desilo..

Patrekur Johaneson, selektor Austrije:

– Čestitke Makedoncima. Bio sam zadovoljan odbranom u prvom poluvremenu. Bauer je takođe bio dobar na golu. Problem je bio na početku drugog poluvremena. Dobili smo mnogo isključenja, crveni karton Žiure, koji je važan odbrambeni igrač. To su inteligentni makedonski igrači iskoristili. Ponosan sam na moje momke.

Naumče Mojsovski, rekao je:

– Čestitke Austrijancima na korektnoj utakmici. Mislio sam da će biti malo golova, da će odbrane presuđivati, ali je ispalo da je napad dobio meč. Nadam se da ćemo sabrati snage za ovih 48 sati za meč sa Slovenijom.

Tomas Bauer, golman Austrije:

– Čestitke Makedoncima, odigrali su odličan meč. Razočarani smo, ali ne smemo biti. Moramo se fokusirati na Katar.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball