Izborna Skupština RSS zakazana za osmi septembar - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Izborna Skupština RSS zakazana za osmi septembar

Izborna Skupština RSS zakazana za osmi septembar

zika.bogdanovic
1 komentar

Izborna Skupština Rukometnog saveza Srbije biće održana u četvrtak osmog septembra, saopštio je predsednik Skupštine RSS, Dragan Bukvić:

  • To je posebna prilika da početkom novog olimpijskog ciklusa (dinamika redovnih izbora usaglašena je sa olimpijskim ciklusom skraćenjem mandata u dva prethodna saziva) novo rukovodstvo utvrdi dalje pravce razvoja rukometnog sporta u Srbiji. Kandidate za nosioce najviših funkcija može da predloži svaki član Skupštine, odnosno član Saveza u pisanom obliku. Predlog treba da sadrži ime i prezime kandidata, biografiju – ličnu i sportsku, ime i prezime izvestioca, obrazloženje i saglasnost kandidata – stoji u saopštenju objavljenom na sajtu RSS i dodaje se:

  • Prilikom izbora predsednika Skupštine predlagač ima pravo da na samoj sednici obrazloži predlog. Isti postupak se odnosi i na izbor predsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (predsednik Saveza), s tim što je potrebno da kandidati za izbor predsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije iznesu svoj program za naredni period, pravce osnovnih aktivnosti, viđenje organizacije Saveza, a poželjno je sagledavanje personalnih rešenja – sastava Upravnog odbora, izbor generalnog sekretara i drugih kadrovskih predloga koje su u nadležnosti predsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije kao predlagača. Ovakvim celovitim pristupom   stvaraju se uslovi za izjašnjenje Skupštine – zaključio je Bukvić.

Dosadašnji predsednik UO RSS Velimir Marjanović povukao se sa te funkcije krajem 2014. godine, kada je preneo ovlašćenja na tri potpredsednika, Borislava Perovića, Ivana Stankovića i Sinišu Lazića.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Klovnov segrt 25/08/2016 - 21:14

Sa vec izabranim selektoruma vam treba klovn a ne izbori

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball