Balkan-Handball.com

IZGUBLJENI U PUSTINJI: Crnih 60 minuta makedonskog rukometa

Reprezentacija Makedonije doživela je svoj najteži poraz na Svetskim prvenstvima. U drugom kolu grupne faze takmičenja, ekipa Danila Brestovca pretrpela je katastrofalan poraz od domaćina Egipta – 38:19 (20:6).

U igri sastava koji je do prošlog Svetskog prvenstva 2019 u Nemačkoj i Danskoj kao svoj target imao plasman među TOP 12 ekipa, ni ovog puta ništa nije funkcionisalo. Bezidejno u napadu, statično u odbrani, u osnovi nemotivisano i izgubljeno delovao je sastav Makedonaca koji će poslednju šansu da se plasiraju u glavnu fazu (TOP 24) imati protiv Čilea u ponedeljak.

Da nemaju rešenje za čvrstu egipatsku odbranu koju je postavio Roberto Parondo, bilo je vidljivo već posle desetak minuta, nakon kojih je Danilo Brestovac zatražio tajm-aut (10:3). Tri vezana gola probudila su nadu u eventualni povratak u igru, ali je direktan crveni karton koji je dobio Filip Kuzmanovski praktično obezglavio ambicije balkanskog sastava. Do kraja poluvremena Egipćani su napravili seriju 10:0 i makedonskim ljubiteljima rukometa pripredili jednu od najneprijatnijih večeri u istoriji nacionalnog tima.

Podatak o devet realizovanih kontranapada egipatskog sastava samo u prvih 30 minuta govorio je sam za sebe.

Drugo poluvreme nije vredno pomena. Lazarov je ostao na klupi, a do kraja se igralo kao na prijateljskoj utakmici, a ne meču Svetskog prvenstva. Prst na čelo i velika opomena pred meč odluke sa Čileom.

Kod Egipćana najefikasniji je bio pivotmen Šebib Mamduh sa osam golova. Kod Makedonaca, Lazarov, Peševski i Markovski po tri.

 

One Comment

  1. Kreso

    17/01/2021 at 00:02

    Brestovac. Da nije u rodu sa Červarom. HAhaha

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *