Junaci Zagreba - Ivić: Oni guslali, mi digli glavu - Horvat: Psihički težak meč - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Junaci Zagreba – Ivić: Oni guslali, mi digli glavu – Horvat: Psihički težak meč

Junaci Zagreba – Ivić: Oni guslali, mi digli glavu – Horvat: Psihički težak meč

zika.bogdanovic
0 komentar

IZ ARENE
TOMISLAV LAURIĆ

Dva junaka pobede Zagreba nad Metalurgom u trećem kolu EHF Lige šampiona, za Balkan-Handball.com, prokomentarisali su trijumf svog tima:

– Pa sigurno da je ovo bila jako teška utakmica. Čestitao bih svojim dečkima na borbenosti koju su pokazali od prve do zadnje minute jer sigurno da nije bilo lako. Drugo poluvrijeme nismo dobro krenuli, pogotovo u obrani, ali borbenošću smo to vratili. Oni su u napadu igrali do krajnjih granica, guslali su i guslali su dok nije bila ruka između 1 i 2, teško je bilo meni branit a i njima u obrani jer šut je bio svake 3-4 minute i teško je biti koncentriran. Ipak, uspjeli smo dići glave; upravo se u ovakvim utakmicama dižemo – nije bilo lako pobijediti. Hvala i publici koja nas je po drugi puta podržala u velikom broju – rekao je Filip Ivić i prokomentarisao narednog rivala, La Rioju:

– Imamo tjedan dana da se spremimo za jednu jako tešku utakmicu. La Rioja je pokazala da je ozbiljan protivnik i u Kielu, pobijedili su doma Meshkova. Ali mi se sigurno nećemo predati i idemo po pobjedu tamo.

Čini se da Arena jako dobro utječe na vas?

– Pa dobro, igrali smo vani sa Parizom koji je jedan od tri top ekipe Europe. Mislim da smo i tamo pokazali dobru igru, borili smo se do 40. minute, ali ipak iskustvo njihovo i pravi igrači su pokazali da su bolji i da nama treba još takvih utakmica kako bismo dosegli njihovu razinu. Ali kažem, treniramo i dižemo se iz dana u dan i mislim da ćemo polako i u gostima početi pobjeđivati – zaključio je Ivić.

HORVAT: TEŠKO JE BILO POGODITI SVE

Devet od 19 golova Zagreba, postigao je Zlatko Horvat…

– Ma dobro, najbitnije je da sam pogodio sve sedmerce jer je ovo bilo jako, jako teško. Morao sam biti vrlo koncentriran, ali dobro – to je i moj posao. Teška utakmica, igrali smo njihovu igru, bilo je jako, jako teško. Jedna lopta ti može napraviti preokret. Tako je i bilo: dvije lopte smo fulali i odmah su nam otišli na +2. Ali najbitnije je da smo mi osvojili ova dva boda tako da čestitam momčadi što su izdržali ovaj psihički ritam. Rekao bih da je ovo bilo psihički jako teško, nije bilo tu puno trke, ali svejedno jako teško. Čestitam i Metalurgu, dobro su nas namučili.

Najveće ste probleme imali sa sporom loptom, to se vidjelo u prvom i početku drugog poluvremena…

– Pa je, ali takva je zapravo bila cijela utakmica. I onda morao samo čuvati loptu i čekati protivničku grešku. Stalno je u podsvjesti bilo da ne smiješ izgubiti loptu i zbog toga je bila malo sporija igra.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball