Balkan-Handball.com

Juniori Crne Gore diskvalifikovani sa turnira u Austriji

Juniorska reprezentacija Crne Gore diskvalifikovana je sa kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo, koji se danas završava u Austriji. Naime, mladi Crnogorci , zbog nevremena koje je ovih dana zahvatilo region, zakasnili su na let, a samim tim i propustili priliku da odigraju prvi meč sa Česima. EHF im je prvo dozvolio da odigraju preostala dva meča, ali na žalbu drugih nacionalnih timova, odluka je preinačena, tako da crnogorska generacija 1996 za „zelenim stolom“ završava svoju omladinsku karijeru.

Saopštenje RSCG:

Zbog blokade putnog pravca Bar-Podgorica 05.01.2017, muska juniorska reprezentacija Crne Gore propustila je let za odlazak na kvalifikacioni turnir u Austriji za naredno Svjetsko prvenstvo.
Kancelarija RSCG pravovremeno je informisala EHF i uputila dokaze o razlozima propustanja leta, istovremeno trazeci alternativno rjesenje za transfer reprezentativaca do Austrije.
Jedina mogucnost bila je mogucnost dolaska reprezentacije na takmicenje 07.01.2017, jutarnjim letom Montenegro Airlines, sto je i obezbjedjeno.
Sef takmicenja EHF-a, g-din Markus Glaser, 06.01 dao je pismenu saglasnost da se reprezentacija Crne Gore naknadno ukljuci u kvalifikacioni turnir.
Nacionalni savezi Austrije i Madjarske ulozili su protest na ovu odluku g-dina Glasera, te je isti bio prinudjen da primijeni clan 6.1 Pravila takmicenja i iskljuci reprezentaciju Crne Gore sa turnira.Pismena informacija o iskljucenju prispjela je u nas Savez 06.01 u 19.10 sati.
RSCG je obavezan da prihvati odluku nadleznih organa EHF-a i ujedno zali zbog stava nacionalnih saveza Austrije i Madjarske koji nijesu zeljeli da pokazu razumijevanje za nastale probleme i svojim odlukama uskratili priliku nasim mladim rukometasima da, poslije napornih priprema, kroz fer i sportsko nadmetanje pokusaju da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo.

2 Comments

  1. realno

    09/01/2017 at 02:26

    Nestao fer-plej i sportski duh! Žao mi mladića koje stare guzonje uništavaju. Naravno, ovu odluku su doneli oni koji nisu ni fizičko radili u školi.

  2. giovanni

    09/01/2017 at 14:22

    Čak i da je to u skladu sa pravilima, nije u redu da se zbog ovakvog razloga reprezentacija izbaci sa kvalifikacijskog turnira.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *