KA NEMAČKOJ PEVAJUĆI: "Orlovi" rutinski rešili Slovake - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan KA NEMAČKOJ PEVAJUĆI: „Orlovi“ rutinski rešili Slovake

KA NEMAČKOJ PEVAJUĆI: „Orlovi“ rutinski rešili Slovake

zika.bogdanovic
0 komentar

Kako se i očekivalo, reprezentacija Srbije savladala je selekciju Slovačke 37:26 (19:13) u poslednjem meču kvalifikacija za EP 2024 u Nemačkoj. Angažovano i odgovorno prema publici koja je došla da ih vidi pristupili su momci u belim dresovima i deklasirali slabijeg rivala za petu pobedu u ovom ciklusu.

Tamo gde su počeli u poslednjih pet minuta meča u Finskoj, nastavili su izabranici Tonija Đerone na početku poslednjeg meča u kvalifikacijama za EHF EURO 2024 sa Slovacima pred 2.000 gledalaca u hali SPENS.

Angažovana odbrana na startu i ubitačna tranzicija naterale su slovačku klupu da već u petom minutu zatraži tajm-aut pri rezultatu 5:0. To im nije pomoglo, Pešmalbek, Marsenić i drugovi nastavili su da prevashodno iz dobre odbrane pune mrežu rivala do rekordnih 12:3 u 13. minutu, kada su Slovaci ponovo zatražili minut odmora.

I tada im je uspelo da se konsoliduju. Napravili su mini seriju 4:0 i doveli Đeronu sa zelenim kartonom pred zapisnički sto (12:7, 17.). Najraspoloženiji kod Slovaka bio je Tomaš Urban sa pet golova do kraja poluvremena u kome se odnos snaga nije menjao – 19:13. S druge strane, Bogdan Radivojević je šest puta bio precizan.

Izrotirao je Toni Đerona sve što je imao raspoloživo u drugom poluvremenu, a Uroš Kojadinović je svojim prvencem u A timu doneo „orlovima“ +10 u 56. minutu – 34:24.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Radivojević, Nemanja Ilić i Pešmalbek sa po šest golova. Vorkapić je postigao četiri…

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball