Balkan-Handball.com

KAKO SE VARDAR OPROSTIO OD TITULE: Ostajemo najbolji makedonski tim…

Skopski Vardar postao je prvi klub u istoriji EHF Lige šampiona koji je bez titule ostao administrativnim putem. Makedonski šampioni neće biti u prilici da brane titulu u Kelnu, s obzirom da će tamo, sedam meseci posle završetka tekuće sezone, igrati četiri najbolje plasirana tima iz regularnog dela EHF Lige šampiona – Vesprem, Barselona, Kil i PSŽ.

I dok je do pre samo par godina „nebo gorelo“ kada bi tim iz hale „Jane Sandanski“ na bilo koji način bio oštećen, a konferencije za medije na kojima se obraćao Sergej Samsonenko, izazivale veliku pažnju, Vardar se ovog puta od šanse da igra za svoju treću titulu, oprostio šturim saopštenjem:

  • EHF administrativno, bez igranja, na F4 ispratio je Barselonu, PSŽ, Vesprem i Kil. To su ekipe koje su osvojile prva dva mesta u grupnoj fazi, pa kao najbolje u regularnom delu dobiće šansu da igraju u Kelnu. Vardar neće imati šansu da brani titulu, ali ostaje činjenica da su u poslednje tri sezone „crveno-crni“ postojano bili deo završnih turnira, a dva puta i evropski prvaci. Ostajemo najbolji makedonski tim u svim ekipnim sportovima sa rezultatima postignutim na međunarodnoj sceni i domaćem prvenstvu – stoji na sajtu Vardara. 

Očigledno su se u Skoplju lako pomirili sa situacijom.

„Vardar neće biti najdugovečniji vladar, ali jeste prvi kome je kruna skinuta za zelenim stolom“

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *