Balkan-Handball.com

Klinci iz „Nušića“ posetili svoju školu: Rukomet je najlepši sport

Nekadašnji đaci OŠ „Branislav Nušić“ u beogradskom naselju Braća Jerković, sada rukometni reprezentativci,Bogdan Radivojević, Nemanja i Vanja Ilić, iskoristili su priliku da u nedelji kada reprezentacija igra sa Hrvatskom mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, posete svoje nastavnike i mesto gde su napravili prve rukometne korake.

  • Osećaj je izvanredan, biti ponovo u ovom okruženju i napuniti se pozitivnom energijom pred dva veoma važna meča koja imamo. Ovu školu svi nosimo u srcu – rekao je kapiten reprezentacije i član španske Barselone, Nemanja Ilić, koji se u prethodne dve nedelje okitio sa dva trofeja – u domaćem prvenstvu i Kupu Kralja.

Njegov mlađi brat, Vanja, dodao je da je dolazak u školu odakle je počela njihova rukometna priča – prava stvar pred nastup u rodnom gradu u kome nacionalni tim nije odigrao zvaničnu utakmicu još od 2014. godine.

– Ovaj povratak u školsku salu gde smo počeli stvarno je emotivan. Emotivno i srećno. Uvek je lepo vratiti se na početak i videti neke ljude koje dugo nisi video. Trudimo se da što više dece uključimo u sport. Ovo je jedan od načina da im pokažemo koliko je u stvari rukomet lep sport. Nadam se da će i na našem primeru neka deca krenuti u sport i ostati u njemu. Koristim priliku da pozovem sve da dođu i da nas podrže u važnoj utakmici sa Hrvatskom. Biće to prilika da se uživa u kvalitetnom rukometu – dodao je mlađi od braće Ilić.

Reprezentativci su u ime RSS poklonili lopte OŠ „Branislav Nušić“. U ime škole poklon je primila direktorka Marijana Stefanović. Poseta reprezentativaca organizovana je uz svesrdnu pomoć SD „Lavovi“, koje ima i svoju rukometnu sekciju u okviru škole.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *