KOMEDIJA ILI TRAGEDIJA? Hrvatski derbi bez kamera!? - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan KOMEDIJA ILI TRAGEDIJA? Hrvatski derbi bez kamera!?

KOMEDIJA ILI TRAGEDIJA? Hrvatski derbi bez kamera!?

zika.bogdanovic
1 komentar

Da li će to biti komedija? Da li će to biti tragedija? Da li će to biti drama?

Ovi stihovi Ramba Amadeusa kao da su pisani za hrvatski rukometni derbi koga ljubitelji rukometa širom Hrvatske, regiona i Evrope, neće imati priliku da gledaju!?

Kao munja udarila je vest o tome da ni jedna televizija, ali ni klub, nije u mogućnosti da prenosi meč sezone iz „Kutije šibica“ (18 časova), zagrebačke hale u koju ne može da stane ni 1.000 ljudi. Tome je prethodila vest da je gostujući Nexe dobio samo 60 karata umesto 200 koliko je tražio za svoje navijače i prijatelje kluba.

Tek vlasnik medijskih prava, firma Tibora Gojuna, niti je prodao prava nekoj od televizija, niti dozvoljava da se utakmica strimuje kao što je to uredno svaka utakmica hrvatske lige u obe konkurencije dve sezone unazad.

„Niti u jednom trenutku nije problem da netko snima utakmicu. Ako organizator omogući tehničke uvjete za snimanje utakmice. Ovo što su klubovi radili do sada, radili su nelegalno. Klubovi su dobivali dozvolu uz uvjet da ispunjavaju uvjete. Ove godine nitko od mene nije tražio prava za snimanje utakmice. Ako klub domaćin zatraži streaming utakmice koja nije u televizijskom prijenosu on će je dobiti. Naknadno sam saznao da su oni radili bez mog odobrenja. To je kao da dođete u kino i snimate film“, rekao je Gojun za RTL.hr i dodao:

„Oni misle da rade uslugu rukometu što snimaju utakmice jednom kamerom i mobitelom. Meni se čini da netko prešutno to odobrava. Ja sam za to saznao tek u četvrtak kada su me zvali iz Nexea i rekli da oni to rade svaku utakmicu i da to svi rade. Da smo u Švicarskoj ja bih uzeo odvjetnika i sve riješio. Ja vam moram priznati da sam ja osobno na gubitku jer ja moram prodati prava tih utakmica, a oni vrijednost tih prava unajmljuju. To vam je ona varijanta kada imate auto, i to je vaš auto, a netko ga drugi vozi“, kazao je Gojun.

RK Nexe je želeo da strimuje derbi, ali mu to nije omogućeno.

„Kada smo saznali da nema prijenosa utakmice na YouTube kanalu kontaktirali smo HRS i tražili da mi odradimo snimanje utakmice. Zadovoljili bi sve tehničke uvjete i organizirali sve. Poslali smo mail na adresu s koje inače dobivamo ključ i tada smo dobili ključ. Čak je u jednom trenutku na YouTube kanalu HRS-a bilo odbrojavanje do početka utakmice i prijenosa. Kasnije smo saznali da nam je ključ ukinut, a prijenos utakmice zabranjen“, rekli su iz Našica.

I PPD Zagreb je želeo da radi streaming, ali je Gojun ostao čvrst.

„Nama su karte rasprodane, ljudi će ostati ispred dvorane, a najveću utakmicu hrvatskog rukometa neće moći nigdje gledati. Zbog obaveza prema sponzorima nam je od velike važnosti da imam bilo kakav prijenos utakmice, a to nismo u mogućnosti dobiti“, tvrde iz PPD Zagreba za RTL.hr.

O ulozi Hrvatskog rukometnog saveza u tome što će najvažnija utakmica sezone u zemlji olimpijskih i svetskih šampiona proći pod velom tajne i incognito i tome šta je u stvari prava pozadina ove ujdurme bez ove verzije za veverice, verujemo tek će se pisati…

Možda vam se dopadne

1 komentar

Banjica 07/05/2022 - 12:09

Jao jao debeli sa nokia telefonom zavrsava prvenstvo na mufte.
Mi bar u srbiji svakih 4/8 godina imamo drugu budalu u savezu .
Ovi uvek istu !!!!

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball