Kragujevčani u Lutrakiju brane +13, Vučković: Čeka nas vruć teren - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Kragujevčani u Lutrakiju brane +13, Vučković: Čeka nas vruć teren

Kragujevčani u Lutrakiju brane +13, Vučković: Čeka nas vruć teren

zika.bogdanovic
0 komentar

Rezultat od 34:21 u prvoj utakmici 3. Kola EHF Challenge Cup-a biće dovoljan da Radnički uđe u ovu utakmicu kao mirniji rival (18 časova). Razlog za zabrinutost gostiju predstavlja dugačak put do Lutrakija, koji se nalazi nadomak Atine, ali i činjenica da su još pred utakmicu u Kragujevcu grci prodali 3/4 kapaciteta hale, odnosno 700 karata, najavljujući 1000 ljudi koji će ih bodriti protiv Kragujevčana.

Radnički igra svoju drugu ovosezonsku utakmicu, u petoj sezoni od kako predstavlja Srbiju i Kragujevac u evropskim takmičenjima.  Namera je jasna- opravdati visoke ciljeve koje je na početku sezone postavila uprava kluba i sam trener Vučković.

„Želimo da pružimo još jednu kvalitetnu partiju, koja će na najbolji način promovisati nas grad, Kragujevac u Evropi“ rekao je desni bek Radničkog Aleksandar Bosić koji je u prvom meču pružio sjajnu partiju sa 6 golova.

Iskusni trener kragujevčana Nedeljko Vučković, koji je bio zadovoljan prikazanom igrom u Kragujevcu, ipak poziva na oprez u revanšu.

„Ne smemo ni jednog trenutka prepustiti tempo igre protivniku. Čeka nas vruć teren, a grci su temperamentna ekipa koja će sigurno  čekati da iskoriti svaku šansu koju im budemo dali. Ipak, smatram da smo kvalitetnija ekipa i da će ova utakmica biti potvrda našeg kvaliteta,“ izjavio je Nedeljko Vučković, koji u ovakvim situacijama ima pregršt iskustva kako trenerskog, tako i igračkog koje nesebično prenosi na svoje igrače.

Vučković će na ovoj utakmici iskoristiti priliku da odmori nekolicinu ključnih igrača pred meč SEHA Lige protiv ekipe NEXE-a, koji se igra 3. decembra u Kragujevcu, dok će mlade snage Radničkog dobiti izuzetnu priliku da predstavljaju Kragujevac i svoj klub u EHF takmičenju.

„Nadam se da će naši mladi igrači na pravi način iskoristiti šansu koju će dobiti i pokazati da možemo i moramo da računamo na njih u dajem toku sezone,“ dodao je Vučković.

„O motivu pred ovakvu utakmicu ne treba trošiti reči. Mi želimo da budemo rame uz rame sa najboljim evropskim ekipama i nema boljeg načina da to i pokažemo, počev od ove utakmice,“ zaključio je Vučković

Ekipa Radničkog će odmah nakog ove utakmice poći put Kragujevca kako bi se igrači što bolje odmorili i pripremili za važnu utakmicu SEHA Lige protiv NEXE-a koju igraju 3. Decembra sa početkom u 19h u hali Sportskog Centra Jezero u Kragujevcu.

NEMANJA SAVIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball