Balkan-Handball.com

Kreće SEHA, Metalurg-Vardar „prvi čin“, Igor Karačić: Nadam se – lepo i korektno

Mimoišli su se u Strugi na pripremnom turniru, ali se znalo da ih prvi duel čeka već na otvaranju sezone. Dva učesnika Lige šampiona, dva najbolja makedonska kluba – Metalurg i Vardar, odmeriće snage u subotu (20.15) u hali „Boris Trajkovski“ u okviru prvog kola SEHA South Stream 2012/2013 lige:

– Promenilo se mnogo stvari u odnosu na prošlu sezonu, ali sve je do nas. Došli su novi igrači, drugačiji je stil igre i što pre prihvatimo to što trener radi od nas, biće bolje za sve – kaže hrvatski mediteranski reprezentativac Igor Karačić za Balkan-Handball.com i dodaje:

– Kada se igra sa Metalurgom nema puno mudrovanja. To su utakmice visokog naboja. Dobro se poznajemo i nadam se da ćemo u subotu igrati jednu lepu i korektnu utakmicu. To su posebni mečevi u kojima ne postoji favorit. Obe ekipe imaju vrhunske igrače. Nijanse će odlučivati o tome ko će slaviti.

Kako do pobede?

– Uigranija su ekipa od nas, biće mnogo teško. To je sve sport, imamo 60 minuta i daćemo sve od sebe da ih pobedimo. Sve u svemu, čeka nas vrhunski rukomet.

Vardar je dolaskom novog sponzora Sergeja Samsonenka dobio još više na kvalitetu u svakom pogledu. Sa kakvim ciljevima ulazite u novu sezonu?

– Ciljevi nisu previsoki za ovu prvu sezonu, jer je ipak ovo nova ekipa, kojoj treba vremena da se formira i zaigra kako treba. U klub je došlo nekoliko vrhunskih igrača, što nam je falilo prošle sezone, ali tek kada dođemo do nekog većeg nivoa uigranosti, moći ću da podvučem crtu i pričam o šansama ovog tima. Sada je to nezahvalno. Odbrana titule u Makedoniji je primaran cilj. Imali smo duge i malo teže pripreme, tako da je bilo dosta uspona i padova što se tiče rezultata.

Kao onaj u Francuskoj, gde ste prvi put vezali dva poraza od dva najbolja francuska tima PSŽ-a (37:26) i Dankerka (27:22)…

– Nismo bili dovoljno skoncentrisani u tim mečevima, a sve je to posledica umora.

Ko su favoriti za osvajanje šampionskog pehara u SEHI?

– Brest je ponovo mnogo uložio, a Tatran je standardno dobar i opasan rival. Metalurg i Zagreb će sigurno činiti vrh, naravno, uz  Vardar.

Ono što je obeležilo start sezone je i plasman drugog makedonskog kluba u Ligu šampiona. Da li si očekivao da će Metalurg izboriti plasman u elitu?

– Verovao sam u prolaz Metalurga, ali sa tolikom razlikom, baš i ne. Iskreno im čestitam. Drago mi je da je Skoplje postao grad sa dva učesnika EHF Lige šampiona, a nadam se da ćemo imati i trećeg – naše devojke iz Vardara – nada se Karačić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *