Krim otpušta strankinje: Otišle Torstenson, Martin i Vizitiu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Krim otpušta strankinje: Otišle Torstenson, Martin i Vizitiu

Krim otpušta strankinje: Otišle Torstenson, Martin i Vizitiu

Zorica Radojkovic
2 komentari

Dvostruki osvajač Lige šampiona iz Ljubljane dovodi u pitanje renome ozbiljnog profesionalnog kluba u evropskim okvirima. Posle situacije iz 2009.godine kada su neke igračice otišle, a ostalima drastično smanjene plate, ovih dana se uveliko priča i raspravlja o statusu tri igračice ljubljanske ekipe koje nisu više na raspolaganju treneru Tiselju. U pitanju su najbolje desno krilo SP 2011, Špankinja Karmen Martin, MVP evropskog prvenstva 2010, levi bek, Šveđanka Linea Torstenson i Rumunka na poziciji desnog beka, Patricia Vizitiu.

Danas se i Krim oglasio zvaničnim saopštenjem u kome raskidanja ugovora objašnjava finansijskom krizom, kašnjenjem realizacije sponzorskih ugovora, nepremostivim razlikama na relaciji igračice – klub u slučaju Torstenson i Martin, kao i neispunjenim očekivanjima u slučaju Rumunke Vizitiu.

Iza kulisa, dobro je poznato da Martin i Torstenson imaju problema sa povredama i da je u pitanju njihovo nezadovoljavajuće zdravstveno stanje. Poznato je da stav Krima o nastupu tek oporavljene Špankinje Martin na SP u Srbiji nije bio odobravajući s obzirom da se tek oporavila od povrede, a novu zaradila već u prvoj utakmici na prvenstvu. Šveđanka se na drugoj strani posle povrede ramena šuterske ruke nikada nije vratila u prepoznatljivu formu, dok Rumunka praktično nije ni dobila šansu da se nametne kao pojačanje u Ligi šampiona.

Tako je Krim ostao na četiri igračice u rotaciji bekovske postave (Penezić, Bulatović, Lazović i Worz) na startu glavne runde Lige šampiona u kojoj je proklamovaoni cilj bilo novo polufinale…

Možda vam se dopadne

2 komentari

dejan 26/01/2014 - 12:45

Penezic iLazovic vo ZRK Vardar,drim timot uste posilen.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball