LANDIN SE RAZGOROPADIO: Kil ostavio Flensburg na -9 u derbiju - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan LANDIN SE RAZGOROPADIO: Kil ostavio Flensburg na -9 u derbiju

LANDIN SE RAZGOROPADIO: Kil ostavio Flensburg na -9 u derbiju

zika.bogdanovic
0 komentar

„Rasprodata“ Vunderino Arena sa tek 2.400 gledalaca uživala je u odličnoj partiji svog tima. Kil je savladao Flensburg 30:21 (12:10) u derbiju četvrtog kola Bundeslige i tako svom najvećem rivalu na domaćoj sceni naneo drugi poraz. Na spektakularan način posle zalečene povrede na gol „Zebri“ se vratio Niklas Landin, koji je, malo je reći, briljirao.

Danski čuvar mreže imao je na kraju 20 odbrana, a ključni period za pobednički sastav bilo je otvaranje drugog poluvremena, kada Flensburg nije uspevao da zatrese mrežu rivala dobrih sedam-osam minuta. Rajnkind i Ekberg sa po pet golova su bili najefikasniji, a svoj doprinos su dali Duvnjak sa četiri i Zarabec sa dva. 

Benjamin Burić nije dobio šansu da brani derbi ispred Torbjorna Bergeruda, a slovenački pivotmen Sikošek Pelko će se potruditi da što brže zaboravi susret sa Kilom, s obzirom da je imao problema u realizaciji sa Landinom (0/5), da bi na kraju utakmicu završio sa jednim pogotkom.

THW Kiel: N. Landin (1.-60., 20/1 odb), Quenstedt (n.e.), Andersson (n.e.); Duvnjak (4), Sagosen (1), Reinkind (5), M. Landin (1), Sunnefeldt, Weinhold (3), Wiencek (2), Ekberg (5/1), Dahmke (1), Zarabec (2), Calvert (2), Horak, Pekeler (3); Trainer: Jicha
SG Flensburg-Handewitt: Buric (n.e.), Bergerud (1.-60., 11/1 odb); Hald, Svan (1), Wanne (3), Jöndal, Steinhauser (1), Heinl, Mensah, Sögard (2), Gottfridsson (7), Holpert, Semper (3), Pelko (1), Röd (2); Trainer: Machulla

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball