Lazarov: Nismo poneli belu zastavu, došli smo da prođemo u drugi krug! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Lazarov: Nismo poneli belu zastavu, došli smo da prođemo u drugi krug!

Reprezentacija Makedonije je u sredu ujutru odradila prvi trening u Debrecinu, tačnije u dvorani „Feniks arena“, gde će se sa Slovenijom, Danskom i Crnom Gorom boriti za jedno od prva dva mesta koje vode u drugi krug Evropskog prvenstva.

Prvi selektor-igrač u istoriji ovog takmičenja, Kiril Lazarov, samouvereno je izjavio da je Makedonija došla po prolaz u drugi krug.

-Video sam da se ljudi žale na Segedin. Srećom, ovde je situacija drugačija, čak i odlična. Svi smo dobili po sobu samo za sebe, kako bi se što bolje zaštitili. Generalno, uslovi u Debrecinu su odlični.

Prvi rival biće Slovenija, u četvrtak od 18.00.

-Slovenci su odlični, imaju neverovatne igrače koji igraju u velikim klubovima. Predvodi ih dobar selektor sa klupe, a sa terena izgrađeni igrači. Posao Vranješa je sveden samo na sitne detalje. Mi smo Makedonija, znamo kako funkcionišemo i kako smo postavljeni. Ne dolazimo sa belom zastavom, iako respektujemo Sloveniju, koja je favorit. U pitanju je ekstra kvalitetna reprezentacija. 

-Situacija je jasna, naš cilj je plasman u drugi krug, i bio bi veliki uspeh kada bismo to učinili. Dobili smo tešku grupu sa ekstra kvalitetnim ekipa poput Danske i Slovenije, i veoma dobre Crne Gore. Maksimalno ćemo stremiti pomenutom cilju, ali moramo biti realni i spremni na svaki ishod. 

-Makedonija prolazi kroz tranzicioni period, i moramo biti strpljivi ne bi li izgradili generaciju koja će dostojno zameniti prethodnu. Ne želim da stvaram pritisak igračima, naprotiv. Znamo šta želimo, spremni smo. Da li je to dovoljno, videćemo tokom meča sa Slovenijom.

Pred sam polazak na šampionat, stiglo je pet pozitivnih rezultata, iako Makedonija tokom priprema nije imala problema sa koronavirusom.

-Bili smo spremni za scenario sa koronavirusom. Jednostavno, bio sam pripremljen i znao unapred šta mi je činiti ako do toga dođe. Naravno, nije nam svejedno, ali se moramo adaptirati na situaciju. Ima i reprezentacija sa još većim problemima, to je – što je.

-Ne smemo gubiti energiju na te probleme, moramo da igramo sa tim što imamo. Žao mi je što neće biti Nikole Mitrevskog ni Dejana Manaskova, koji su među najboljim igračima. Nedostajaće Kizić, Mladenović i Ojleski, a naročito Nikola Mitrevski. Pomenuo bih i igrače koji nisu ispunili uslove, a to su braća Atanasijević, Đorgoski i Savrevski – zaključio je Kiril Lazarov.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *