LEPA ATMOSFERA NA DERBIJU: Zvezda ponovo osvojila Banjicu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan LEPA ATMOSFERA NA DERBIJU: Zvezda ponovo osvojila Banjicu

LEPA ATMOSFERA NA DERBIJU: Zvezda ponovo osvojila Banjicu

zika.bogdanovic
0 komentar

Kao i prošle sezone, Crvena zvezda slavila je sa golom razlike pobedu nad Partizanom 23:22 (10:13) u 84. večitom derbiju na Banjici. Sa dužom klupom i kvalitetnijim sastavom, uz par odbrana Nemanje Ljubenovića u presudnim trenucima meča, izabranici Nenada Peruničića došli su do treće pobede u lepoj atmosferi beogradskog hrama rukometa pred 1.300 gledalaca.

PARTIZAN: Jokić, Živković 8, Radovanović 2, Pavlović, Milenković 3, Mikić, Stanojlović, Pižurica, Radivojević, Trnavac, Jugov, Stevanović 6, Ivanović 2, Glendža, Maksić 1, Milosavljev (14 odbrana, 2 sedmerca). Trener: Nenad Maksić.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Šotić 5, Radisavljević, Mošić 1, A. Babić 4, Blečić, Palević, Pešić, Ljubenović (pet odbrana), Bugarinović 1, Milosavljević 1, Pejčinović (dve odbrane), Matičić 2, Mandić 4, D. Babić 4, Kljajić 1. Trener: Nenad Peruničić.

Dok je išlo Dejanu Milosavljevu, dominantnoj figuri derbija do 40. minuta, išlo je i crno-belima. Povremeni reprezentativac, briljirao je na golu u prvom delu, kada je upisao 11 odbrana (više od 50%). Kada mu je ponestalo snage, odnos rivala se preokrenuo u korist crveno-belih koji su preko Babića i Mandiića, a pri kraju i Šotića uspeli da preokrenu na 20:19 deset minuta pre kraja. Nije se dao Partizan, Darko Stevanović je ubacivao „frljoke“ bačene sa zemlje u mrežu gostiju. Nenad Peruničić je pozvao tajm-aut 46 sekundi pre kraja, Milosavljev je odbranio šut Mandiču, ali je posle toga njegova lopta završila u gol autu za slavlje Crvene zvezde.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball