LESKOVAC ČUVA SVOJU RUKOMETNU DECU: Besplatna oprema i škola rukometa - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan LESKOVAC ČUVA SVOJU RUKOMETNU DECU: Besplatna oprema i škola rukometa

LESKOVAC ČUVA SVOJU RUKOMETNU DECU: Besplatna oprema i škola rukometa

zika.bogdanovic
0 komentar

Postoje gradovi u Srbiji u kojima se još uvek čuvaju rukometna deca.Jedan od takvih primera je i Leskovac.

Polaznici rukometne škole Meteor, dobili su na poklon sportsku opremu od Rukometnog kluba Dubočica 54.

„Ova deca su sve to zaslužila, a nadamo se da generacije M12 i M14 ove godine dođu do medalje na državnom prvenstvu. Mislim da na ovaj način najbolje opravdavamo sredstva dobijena od grada, a cilj nam je da za 5-6 godina okosnicu kluba čine igrači iz Leskovca.“, rekao je predsednik RK Dubočica Srbislav Nešić na dodeli opreme i dodao da je ovo uručenje opreme postala „tradicija“.

Kapiten RK „Dubočice 54“ Andrija Atanasković izrazio je zadovoljstvo brojem mladih koji se bave rukometom i podsetio da je škola rukometa besplatna za sve:

„U ovoj deci ja vidim sebe. Kao prva generacija počeo sam da treniram rukomet u klubu Meteor. I u publici vidim neke od svojih tadašnjih saigrača koji su bili deo prve generacije kluba, a sada njihova deca su članovi kluba. RK Dubočica poslednjih godina postaje brend ovog grada i kao takav mora da obrati pažnju kako i na koji način utiče ne samo na postizanje rezultata prve ekipe, već i kako utiče na omladinu i školski sport. Mi smo prošle godine kao prvi tim bili peti u Srbiji, ali se naš najveći uspeh ogleda u mlađim selekcijama. Trenutno u mlađim selekcijama imamo preko 140 dece koji postižu izuzetne rezultate. Vrlo je važno da svi oni budu ne samo dobri sportisti, nego i da izrastu u dobre ljude.“, jasan je Atanasković.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball