Leskovac slavi domaćinstvo Final4 Kupa Srbije, RSS se nije oglasio!? – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Leskovac slavi domaćinstvo Final4 Kupa Srbije, RSS se nije oglasio!?

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović objavio je da će se finalni turnir Kupa Srbije u konkurenciji muškaraca organizovati u njegovom gradu po prvi put, prvog i drugo aprila, posle sastanka sa predstavnicima RSS na čelu sa generalnim sekretarom Svetozarom Stankovićem.

„Ovo takmičenje po prvi put održava u našem gradu. Radi se o najmasovnijem rukometnom takmičenju u Srbiji u okviru kojeg će nastupiti četiri najbolje ekipe koje će se boriti za pehar i plasman na neko od evropskih takmičenja. Trud i potencijal leskovačkih sportista sada dolazi do izražaja jer grad, kao što i sami znate, iz budžeta izdvaja velika sredstva za oblast sporta uz maksimalno pružanje svakog vida podrške i pomoći klubovima. Podsetiću vas da je 2012. godine bilo opredeljeno 18 miliona dinara, uporedite to sa ovogodišnjim iznosom od 120 miliona dinara koje smo u budžetu grada opredelili za 107 sportskih klubova i ako dodamo još milion evra koje izdvajamo za funkcionisanje SRC Dubočica, jasno je koliko napredak je napravljen.“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović i poželeo mnogo uspeha rukometašima Dubočice 54 u nadi da će se naći među četiri najbolje ekipe.

„Ovom prilikom želim da čestitam našim rukometašima, članovima našeg najuspešnijeg sportskog kluba, na svemu što su do sada postigli ali prvenstveno moram da istaknem da svojim uspehom pružaju dobar uzor našim najmlađima i svojim primerom usmeravaju ka zdravim stilovima života. Zato smo od ove godine počeli da finansiramo besplatnu školu rukometa Rukometnog kluba Meteor i Rukometnog kluba Dubočica 54. To je naš zalog za budućnost i zdrave generacije koje tek stasavaju.“

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Svetozar Stanković je odluku ovako prokomentarisao:

„Nijednog trenutka prilikom donošenja odluke, a konkurencija je bila velika, nismo posumnjali da će Leskovac biti dobar domaćin. Leskovac je grad sportova, Leskovac je grad rukometa, tribine i dvorane su prepune i posećene više nego u drugim gradovima bez obzira što se Dubočica ne bori za prvaka države, Dubočica je danas stabilan superligaš, plasirala se među osam najboljih i ono što nam je najvažnije da pomognemo kao Rukometni savez Srbije i RK Dubočica, zajedno sa gradonačelnikom da se što više dece bavi sportom i rukometom.“

Interesantno, informacija da je Leskovac domaćin Final4 Kupa Srbije nije objavljena na jedinom javnom glasilu Rukometnog saveza Srbije – zvaničnom sajtu.

Sličan medijski gaf napravljen je pre par nedelja tokom EHF EURO 2022 kada su svi domaći mediji preneli informaciju dobijenu od EHF da će Petar Nenadić zaigrati u poslednjem meču sa reprezentacijom Francuske, a RSS nije našao za shodno da objasni zašto je igrača prijavio za takmičenje, a da prethodno nije proverio njegov status vezan za povredu i odnos sa klubom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *