Balkan-Handball.com

Lino Červar otišao iz C.O Zagreba!

 Lino Červar više nije trener C.O Zagreba! Dva dana nakon neočekivanog poraza od Šamberija 30:32 u "Ledenoj dvorani", došlo je do sporazumnog raskida ugovora između trofejnog trenera i hrvatskog šampiona. Selektor Hrvatske je sve to obrazložio "zdravstvenim, moralnim i principijelnim razlozima", budući da je sada šansa za prolaz među osam najboljih u Ligi šampiona svedena na minimum, odnosno, Zagrepčani će morati pobediti u sva tri preostala meča (dva puta Celje i Šamberi u Francuskoj), pa ni tada, nisu sigurno u četvrtfinalu. Do kraja sezone, ekipu će voditi tandem pomoćnika, Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić.

Potres u hrvatskom šampionu, nije se samo završio na razlazu sa trenerom, već će i igrači biti kažnjeni oduzimanjem jedne mesečne plate, ako se ne budu plasirali u četvrtfinale Lige šampiona. Nezadovoljna učinkom pojedinih igrača, Uprava je rešila da nakon završetka druge faze Lige šampiona objavi transfer listu, na kojoj će se naći pet-šest imena. Od pojačanja, pominje se mladi golman Ivan Pešić, nedavno povređen u tragediji u Vespremu i još "tri hrvatska i jedan strani igrač", ali je izvesnije da će sledećeg leta zbog finansijske krize i nemogućnosti pronalaženja sponzora, Zagreb smanjivati svoj budžet.

Evo i saopštenja iz Zagreba u celini:

Čelnici Kluba u interesu očuvanja ugleda i rejtinga „Zagrebaša“ prihvatili su prijedlog Šefa stručnog stožera g. Lina Červara i donijeli odgovarajuće hitne odluke:
1.Šef stručnog stožera g. Lino Červar istakao je u posljednje vrijeme svoje zdravstvene poteškoće te zbog neočekivanog poraza protiv momčadi Chambery-a iz zdravstvenih, moralnih i principijelnih razloga podnosi sporazumno razvrgnuće Ugovora.
2.Donijeta je Odluka o sankcioniranju igrača i trenera do visine jednomjesečnog ugovornog primanja (neto plaća) nakon poraza od Chambrey-a. Ukoliko se momčad uspije plasirati u ¼ finale LEP-a, ova Odluka neće se primijeniti.
3.Poslije završetka drugog kruga skupine 1. LEP-a, dakle do 10. ožujka 2009., Klub
će obznaniti transfer listu 5-6 igrača, koji mogu pronaći novi klub odmah ili do kraja sezone 2008./2009.
Nadalje, već smo u završnim pregovorima sa četiri hrvatska rukometaša i jednim ino igračem, kako bi spremni dočekali novu 2009./2010. natjecateljsku sezonu i tako nastojali igračkom kvalitetom i stručnim radom zadržati euro ciljeve.
4. U roku od deset dana izvršiti će se revizija Ugovora kod profi igrača i trenera, što će rezultirati smanjenje određenih primanja, a kod manjeg broja igrača bit će ugovorne obveze i prava zadržane na istoj razini.
Također, revidirat će se optimalno i svi ostali rashodi – troškovi Kluba u narednom razdoblju.
Sve ovo se poduzima u vrijeme Svjetske i naše recesije, što ima za cilj sačuvati Klub u realnim okvirima financijske stabilnosti.
5. Do kraja sezone 2008./2009. prvu momčad voditi će treneri Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić.
 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *