Ljubišić, Trivundža, Đukić, Rađenović, Obradović – Borac preuzima primat u BiH – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ljubišić, Trivundža, Đukić, Rađenović, Obradović – Borac preuzima primat u BiH

 Podrška koju su dobili od političkih struktura u Republici Srpskoj, očigledno je ohrabrila čelnike banjalučkog Borca da krenu sa stvaranjem ozbiljne ekipe za nastupajuću sezonu u novoformiranoj SEHA – Regionalnoj ligi. Banjalučani će u narednoj sezoni biti jači za Bojana Ljubišića, jednog od najboljih golmana srpske Super lige u prethodne tri sezone, u kojima je na.stupao za beogradsku Crvenu zvezdu. Iz kragujevačkog Radničkog stiže kvalitetno desno krilo, Milan Đukić, povremeni srpski reprezentativac i kapiten tima, koji je bio najprijatnije iznenađenje u srpskoj eliti unazad dve godine.

Još jedan igrač Crvene zvezde, iskusni internacionalac, Banjalučanin, Srđan Trivundža, odlučio je da se vrati kući i stavi na raspolaganje Borcu u borbi na četiri fronta. Posle Celja i Španije, Trivundža je prošle sezone bio nosilac igre u beogradskom timu, koji je došao do vicešampionske titule u domaćem šampionatu.

Za Borac su potpisali i Branislav Obradović, nekada internacionalac u Španiji, pa kratko i u francuskom Monpeljeu, kao i iskusni Igor Rađenović.

Biće interesantno videti, kako će na ovo odgovoriti sportski rivali iz Sarajeva  Bosna već godinama pravi rezultate iznad svojih klupskih i finansijskih mogućnosti. Plasman u TOP 16 Lige šampiona, prošle sezone, bio je vrhunac posvećenosti ljudi iz Sarajeva rukometu, u sredini gde nema previše sluha za njihove rezultate na međunarodnoj sceni. Gubitkom primata u domaćim okvirima, izgubili bi mnogo. Podsećanja radi, Bosna i Hercegovina ima direktnog učesnika Lige šampiona, za razliku od Srbije, Crne Gore i Makedonije, čiji šampioni imaju male šanse da se nađu u eliti kroz kvalifikacije…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *