Luka Žvižej "skinuo" Dejana Perića u filmu o kome se priča: "Bio nam je kao otac i kao brat" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Luka Žvižej „skinuo“ Dejana Perića u filmu o kome se priča: „Bio nam je kao otac i kao brat“

Luka Žvižej „skinuo“ Dejana Perića u filmu o kome se priča: „Bio nam je kao otac i kao brat“

zika.bogdanovic
0 komentar

Dejan Perić otišao je u rukometnu legendu  prošlog petka u celjskom “Zlatorogu”, u kome je pre tačno 10 godina učestvovao u najvećem uspehu slovenačkog rukometa – osvajanju EHF Lige šampiona sa Celjem PL. Za 11 godina, koliko je stajao na golu celjskog tima, Pančevac je osvojio srca svih, bio lider i onaj bez koga se uspesi nisu mogli zamisliti. Nasleđe koje je ostavio slovenačkoj rukometnoj instituciji,kakva je Celje Pivovarna Laško, nije ostalo zaboravljeno. O tome svedoči i interesovanje javnosti za njegovu oproštajnu utakmicu na kojoj su se okupila velika imena svetskog rukometa.

Da show bude potpun, potrudili su se svi, između ostalih i Perketovi saigrači. Jedan od njih, SLO reprezentativac, Luka Žvižej, odigrao je “životnu” glumsku ulogu glumeći Dejana Perića u filmu o njemu koji je do sada videlo gotovo 20.000 ljudi! Kao jedan od klinaca, koji je počinjao kada je Perić žario i palio rukometnim terenima u dresu Celja, odnosno, njegov saigrač iz poslednjeg dela karijere, Zvižej je u potpunosti ušao u lik Dejana Perića, maestralno. Pogledajte…

– Nije bilo teško “skinuti ga”. Znam ga već 17 godina. Od toga, sedam godina smo igrali zajedno, tako da sam imao priliku da dosta naučim od njega i da ga pratim na svakom koraku – kaže u šaljivom tonu Luka Zvižej dvojnik Dejana Perića

– Teže je bilo sakriti se od njega, da on to ne skuži. Dva puta nas je skoro uhvatio, ali smo i to izdržali, tako da je to ipak ostala tajna do kraja. Bilo je malo sumnje, da će biti nešto, jer sam ga i ranije ponekad imitirao, ali za film nije znao – kaže Luka, koji je premijeru na velikom platnu “Zlatoroga” proveo u zagrljaju Perića:

– Super je ispalo. Svidelo mu se.

Spominje Zvižej i momke bez kojih film ne bi bilo moguće snimiti:

– Svega ovoga ne bi bilo bez Blaža Blagotinšeka, koji je sve snimio i montirao, s obzirom da ima produkcijsku kuću STUDIO B2. Urban Lesjak je takođe pomogao. Normalno, tu su bili i svi igrači, kao i Perketovi prijatelji, odnosno, supruga Tanja koja nam je dala slike. Prezadovoljni smo konačnom verzijom. Jako nam je drago da se i njemu svidelo.

Po uloženom trudu, reklo bi se da je Dejan Perić ostavio veliki trag u celjskom rukometu…

– Veliki. Perke je nama puno dao. Pokazao nam je kako je biti pravi sportista, kako treba pristupiti svakom treningu i utakmici, pa bila to i trening utakmica sa 150%. Bio je pravi kapiten, a dosta puta i tata, i brat. Kada god je trebalo, on je bio tu – nastavlja Žvižej da niže lepe reči o legendarnom golmanu:

– Da ne pričam kako u svakom trenutku nađe pravu reč i pravi odgovor na svako pitanje. Sa njim sam bio u Celju i Barseloni, a u Mađarskoj smo bili protivnici. Na kraju, ponovo smo bili zajedno u Celju. Bio mi je i tata, i kapiten, sve. Samo mogu reći još jednom – hvala ti Deki.

http://youtu.be/vhvMDP6mSzE

DRES OTIŠAO U PRAVE RUKE

Dres u kome je Dejan Perić osvojio EHF Ligu šampiona sa Celjem i Barselonom (samo je amblem Barse bio prišiven preko celjskog), koji je bio ponuđen na humanitarnoj aukciji, prodat je za 450 evra i otišao u prave ruke. Dobio ga je veliki rukometni zaljubljenik, „Florijan“, kolekcionar rukometnih dresova i fotograf sa svih važnijih mečeva u Sloveniji, prijatelj Balkan-Handball.com, Slavko Kolar.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball