Balkan-Handball.com

Mačkovšek želi u Flensburg, ali potpisuje za Hanover!

Dečko „hit“ Svetskog prvenstva u Španiji, slovenački bombarder, Borut Mačkovšek (20), otputovao je na lekarske preglede u nemački Hanover. Ekipa koja iz godine u godinu igra sve bolje i sve je bliža gornjem domu Bundeslige, izgleda da je pobedila Flensburg u trci za „Mačkom“, i pored njegove želje da karijeru nastavi u timu Ljube Vranješa:

– Moja želja je Flensburg, iako se timovi nisu dogovorili oko transfera. Postoje i neki drugi timovi, ali čekaću Flensburg do poslednjeg momenta. Ljubomir Vranješ je rekao da me želi u timu. Nadam se da će se klubovi dogovoriti, jer želim da napustim Sloveniju nakon ove sezone. Mislim da je Nemačka pravo mesto za mene, s obzirom da sam šuter, da se igra 6-0 odbrana. To će biti pravi izazov da napredujem i izrastem u boljeg igrača – rekao je Mačkovšek, a prenosi siol.net:

– Nemam ništa protiv Celja. Imamo dobrog trenera, menadžment je ok, ne mogu reći ništa loše. Sve je vezano za šansu koju želim da iskoristim. To je moja odluka, nemam problema ni sa kim u klubu.

VRANJEŠ – „NAŠ“ ČOVEK

– Čuo sam samo lepe stvari o njemu. On voli da radi sa mladim igračima. Iz Švedske je, ali je Srbin. Naš čovek. Na početku bi mi mnogo bilo lakše jer ne bih imao jezičku barijeru. U Flensburgu bi taj problem bio najmanji – rekao je Mačkovšek za slovenačke medije pre samo par dana.

Kako stvari stoje, želja mu se neće ispuniti, a Celje će pronaći „zajednički jezik“ sa drugim klubom. „Zlatna koka“ mora da se naplati, a ugovor traje do leta 2014…

– Čuo sam da je trener Krisofer Nordmejer dobar. Trenutno su peti na tabeli. Klub se diže. Rekli su da imaju velike ambicije. Verujem im i odlučio sam da ću verovatno svoj sportski put nastaviti tamo – rekao je Mačkovšek za SIOL posle svega.

foto: RK CELJE

2 Comments

  1. Pingback: Bogdan Radivojević “leti” u Flensburg :: Balkan Handball

  2. Pingback: Mačkovšek odigrao poslednji meč za Celje – Odlazi u Katar :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *