Makedonci bez opterećenja na "Ribare" (16) - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Makedonci bez opterećenja na „Ribare“ (16)

Makedonci bez opterećenja na „Ribare“ (16)

zika.bogdanovic
0 komentar

Posle poraza od Mađarske, reprezentaciju Makedonije očekuje duel sa Islandom, čiji su se igrači jedva preznojili u pobedi nad Austrijom. Za produžetak kakve – takve nade u borbi za polufinale, oba tima moraju da pobede. Ipak, Makedonija je na šampionat došla sa manjim ambicijama u odnosu na „Ribare“, tako da će značajno rasterećenija ući u duel. Cilj će biti da se u preostala, minimum dva meča, odigra maksimalno borbeno i tako zadovolje apetiti makedonskih navijača. Rezultat ni ovaj put nije opterećenje, ali se ne sme ponoviti letargija protiv Mađara. Ključni igrači su bili jako umorni u toj utakmici, tako da je dan odmora dobro došao.

I sam Borko Ristovski ističe da je ovo verovatno poslednja prilika za bodove na šampionatu, jer ih u poslednjem kolu druge faze čeka moćna Španija. Golman Gumersbaha je siguran samo u jedno, da se nastup protiv Mađarske ne sme i neće ponoviti.

Islanđani su izuzetno raznovrsni u napadu i podjednako opasni sa svih pozicija. Sve polazi od Arona Palmarsona, koji otvara protivničku zonu kao od šale, a najčašće završava na krilnim pozicijama, gde su Sigurdson i Olafson. Izostanak Petersena vrhunski su nadomestili Halgrimson i Karason, dok je protiv Austrije proradio i levi bek Gudmunson. Na golu Bjergvin Gustavson, sjajni golman Bergišera, a na crti naveću minutaži ima jedan od tri Gunarsona, Robert.

U udarcima Kirila Lazarova i njegovoj saradnju sa pivotmenima, selektor Aron Kristianson vidi najveću opasnost po svoj tim. Odbranu će potpuno fokusirati na taj deo makedonskog napada, što je prilika za preostale da se istaknu. Zbog brojnih povreda, kvalitet makedonske klupe je značajno manji u odnosu na rivala.

Ipak, islandski napad je mnogo kvalitetniji od odbrane, tako da bi konačno mogli videti jednu utakmicu Makedonije sa većim brojem golova.

Marko Marjanović

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball