Makedonija uz Srbiju i Sloveniju na EP - Kiks Hrvata, Crnogorci bez Austrije - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Makedonija uz Srbiju i Sloveniju na EP – Kiks Hrvata, Crnogorci bez Austrije

Makedonija uz Srbiju i Sloveniju na EP – Kiks Hrvata, Crnogorci bez Austrije

zika.bogdanovic
1 komentar

Danas su širom Evrope završeni kvalifikacioni turniri za kontinentalni šampionat juniora (do 20 godina), koji će se od 24. jula do 3. avgusta igrati u Austriji.

Domaćin je automatski stekao pravo učešća, dok će se bez kvaliifikcija na prvenstvu naći reprezentacije Nemačke i Švedske, kao finalisti na  EP do 18 godina, održanom 2012-e.

Žrebanjem su 32 reprezentacije podeljene u osam grupa. Prvih per grupa dalo je po dva učesnika prvenstva, a iz preostale tri samo je pobednik vizirao put u Austriju.

Srbija je u odlučujućem meču u Vrnjačkoj Banji lako savladala Portugal sa 26:18 (13:8), i time zauzela prvo mesto u osmoj grupi sa pet bodova. Najefikasniji u timu Aleksandra Brkovića bio je budući igrač Metalurga, Darko Đukić, sa šest postignutih golova, jednim više od Nemanje Mladenovića.

Hrvatska nije uspela da se plasira, jer je u poslednjem meču sa 25:24(17:13) poražena od Mađarske, koja je uz domaćina Švajcarsku isplivala iz grupe 3. Mihić sa šest i Šebetić sa pet golova bili su najbolji u poraženom taboru.

Ubedljivim porazom od Norverške 37:24 (20:10), i Crna Gora je ispustila poslednju priliku za prolaz, pa se sastav Nebojše Lakića pognutih glava vraća iz španskog Ovieda. Šest golova Borozana i pet Božovića nisu bila dovoljna da se ugrozi moćni protivnik. Paradoksalno, Crna Gora je uprkos realizaciji šuta od čak 96%, doživela pravi brodolom.

Makedonija je u Skoplju na krilima Filipa Talevskog, strelca 11 golova, savladala Island sa 21:15 (12:8), i tako trasirala sebi put u Austriju, kao prvoplasirana u grupi 7. O granitnoj odbrani „crveno – žutih“ dovoljno govori rezultat, Manaskov je bio drugi strelac tima sa četiri gola.

Evo i svih učesnika EP:

Austrija, Švedska, Nemačka, Španija, Norverška, Danska, Slovačka, Švajcarska, Mađarska, Francuska,  Belorsija, Slovenija, Estonija, Izrael, Makedonija, Srbija

MARKO MARJANOVIĆ

Možda vam se dopadne

1 komentar

branko 06/04/2014 - 23:30

Seniori,juniori i kadeti site se na evropsko
plus Metalurg i Vardar vo top 8 vo evropa i ZRK Vardar na F4…
BRAVO MAKEDONIJO…

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball