Filip Kuzmanovski podigao pehar u rodnom gradu: Titulu posvećujemo Siljanu Micevskom - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanMakedonija Filip Kuzmanovski podigao pehar u rodnom gradu: Titulu posvećujemo Siljanu Micevskom

Filip Kuzmanovski podigao pehar u rodnom gradu: Titulu posvećujemo Siljanu Micevskom

zika.bogdanovic
0 komentar

Filip Kuzmanovski predvodio je ekipu Eurofarm Pelistera do titule u Makedoniji. Dete kluba dočekalo je da se posle mnogo godina vrati u svoj grad i podigne šampionski pehar. Dolazak u sred sezone iz Nemačke bio je pravi potez, i za njega, i za klub, koji je tražio svežu energiju nakon ubitačne jeseni u EHF Ligi šampiona bez osvojenog boda.

U emotivnom obraćanju medijima, Kuzmanovski je naglasio da je titula posvećena preminuloj meceni, višedecenijskom finansijeru Pelistera, Siljanu Micevskom.

„Zaista sam veoma srećan što sam šampion sa svojim matičnim klubom, u svom rodnom Bitolju. Želim da se zahvalim publici koja nas je bodrila tokom celog prvenstva i Lige šampiona. Hvala i našem predsedniku. Ovaj naslov posvećujemo pokojnom Siljanu Micevskom. To nam je bio cilj, iako u Skoplju nismo uspeli da osvojimo duplu krunu, ali kod kuće smo uspeli da budemo šampioni. Završili smo sezonu sa peharom. Imamo slobodnog vremena za odmor, pa hajde da se fokusiramo na sledeću sezonu. Imamo šampionski tim, dobar tim, najbolji u Makedoniji. Naši ciljevi nisu samo na domaćem terenu, to što nismo zabeležili pobedu u Evropi po povratku posle toliko godina shvatam kao neuspeh. Grad zaslužuje elitni rukomet, dobar tim koji će se boriti. Pelister je poznat po tome. Naši ciljevi su i evropski, ali sada je vreme za slavlje“, rekao nam je Kuzmanovski.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball