Balkan-Handball.com

Kiril Lazarov: RK Alkaloid će biti dobra baza mladih igrača!

Važan deo najnovijeg makedonskog rukometnog projekta, RK Alkaloid, biće najveći igrač u istoriji ove zemlje, Kiril Lazarov. Selektor nacionalnog tima je nedavno prekinuo saradnju sa Golden Artom, i uticaj svog brenda „KL7“ podredio novonastalom klubu koje nosi ime i uživa vlasništvo jedne od najrenomiranijih kompanija sa ovih prostora.

Na pres konferenciji posvećenoj promociji RK Alkalod, Lazarov je istakao ambiciju da ovaj klub unapredi razvoj mladih makedonskih igrača.

-Ovaj projekat je za dobro Makedonije. Čast mi je i zadovoljstvo da budem njegov deo, pogotovu jer glavnu ulogu ima kompanija svetskih razmera kakva je „Alkaloid“. Radujem se što ćemo raditi zajedno, moramo oformiti kvalitetnu bazu jer je jako važno raditi dobro sa mladima. U tome trenutno dosta zaostajemo. Trudićemo se da formiramo nove makedonske reprezentativce, koji će sa ponosom nositi dres sa nacionalnim grbom. U radu sa mladima, pokušaćemo da preslikamo model koji primenjuju Nemci i Francuzi, iako je naša država značajno manja. Radićemo najbolje što možemo, kako bi mirno spavali, znajući da smo nešto uspeli da napravimo. Cilj ovog projekta je da obezbedimo mladima kvalitetan trenažni proces uz stručan kadar  – rekao je Lazarov.

Foto: Gol.mk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *