NOVA LICA PROFIT OD EVROPSKOG DEBIJA ALKALOIDA - Lazarov: Imamo šansu za napredak - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanMakedonija NOVA LICA PROFIT OD EVROPSKOG DEBIJA ALKALOIDA – Lazarov: Imamo šansu za napredak

NOVA LICA PROFIT OD EVROPSKOG DEBIJA ALKALOIDA – Lazarov: Imamo šansu za napredak

zika.bogdanovic
0 komentar

Tri boda iz šest utakmica bilans je skopskog Alkaloida u debitanskoj sezoni u Evropi. Klub koji postoji tek dve godine prešao je veliki put od drugoligaša, pa nacionalnog vicešampiona, da bi praktično samo sa dva stranca i ekipom punom mladih domaćih igrača bio dostojan takmac u društvu Silkeborga, Vojvodine i La Riohe. Najviše su problema izabranici trenera Kirila Lazarova imali u duelima sa Vojvodinom, dok su otpor Silkeborgu i naročito osvajanje tri boda u dvomeču sa španskim Logronjom, potvrdili da filozofija stvaranja igrača za nacionalni tim kroz jak domaći klub – ima smisla.

Srednji bek Marko Mitev (20) pokazao  je u više navrata da ima lepu pespektivu. Odbrane 19-godišnjeg Ivana Galevskog, šta je najbolje osetila La Rioha u poslednjem kolu, nagoveštavaju veliku karijeru momka koji je tek ušao u punoletstvo. U dresu Alkaloida ove jeseni razigrao se i Ivan Džonov, koji iako u ozbiljnim igračkim godinama (26) može da bude od koristi i nacionalnom timu, a među makedonske bisere koji je kroz mečeve u Ligi Evrope pokazao ozbiljan potencijal spada i pivotmen Marko Stojković (20).

  • Zaista sam srećan zbog prve istorijske pobede našeg kluba. Čestitam mojim igračima i La Riohi na fer-plej utakmici. Znam šta Logronjo La Rioha znači za španski rukomet, proveo sam vreme tamo. To je velika pobeda za nas. Ponovo smo grešili, promašili tri penala, par šuteva sa šest metara. Međutim, znam da je ovo prvi put za mnoge moje igrače u Evropi. Videlo se da nam nedostaje iskustvo u ovoj grupnoj fazi, ali se vidi da idemo napred. Nadam se da ćemo biti bolji u budućnosti – rekao je Kiril Lazarov posle meča i dodao:

Zasluženo smo pobedili u grupnoj fazi. Hvala i publici koja nas je podržala na ovim utakmicama prepoznavši naš projekat. Zadovoljan sam sa tri boda, pre bih rekao da smo imali neatraktivnu ali jaku grupu. Vojvodina i Silkeborg su zaista dobri rivali. Mnogo verujem u ove igrače. Možda sam ih precenio i sebe, ali ova Liga Evrope je dobrodošla. Gledajući sitne detalje u ovim jakim utakmicama, video sam šansu za napredak. Potrebno je vreme i iskustvo. Ti detalji me strašno nerviraju, ali to su normalne stvari i dešavaju se. Ne brinem se za greške. Takav sam, verujem i u nemoguće, ali sam shvatio da ne treba da žurimo i da moramo mnogo više da radimo da bismo bili konkurentni u Evropi. Ovo je dobar putokaz za nas, dobio sam jasniju sliku o svim mojim igračima koji mogu šta da urade. Verujem da smo dali maksimum za pobedu, klasično makedonski. Ipak, nastavićemo da radimo za dobrobit rukometa. „Vredno radimo na tome da prihvatimo evropski model rukometa, sa mnogo uspona, padova i obrta“, rekao je Lazarov.

Alkaloid će se od februara boriti za domaće trofeje u jakoj konkurenciji aktuelnih šampiona Eurofarm Pelistera i osvajača Kupa, Vardara.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball