OHRID: Rukometna prestonica u junu - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanMakedonija OHRID: Rukometna prestonica u junu

OHRID: Rukometna prestonica u junu

Zorica Radojkovic
0 komentar

Grad Ohrid nalazi se na nadmorskoj visini od preko 700 metara. Poznat po prosvetiteljima Klimentu i Naumu, a na obali jezera nalazi se preko 30 crkava, medju kojima je i najstariji slovenski manastir Sveti Kliment i Pantelejmon. Po mnogima najlepša, ujedno i najslikanija crkva, jeste Sveti Jovan Kaneo. Nacionalni muzej čuva, po vrednosti drugu u svetu, kolekciju slovenskih ikona i rukopisa. Zajedno sa Ohridskim jezerom muzej je uvršcen u kulturnu baštinu UNESCO-a. Jedna od stvari po kojoj je Ohrid veoma poznat jesu ohridski biseri, ali i Biljanini izvori na kome je po predanju i pesmi Biljana platno belela.

Retko koji grad može da se pohvali činjenicom da će dvoje vrhunskih asova pod njegove skute tokom juna dovesti stotine mladih rukometašica i rukometaša. Ohrid će imati tu čast i privilegiju da ugosti učesnike rukometnih kampova koje tokom svojih letnjih odmora organizuju Andrea Lekić i Kiril Lazarov.

akademija_lekic_Andrea_rukometni_kampKamp najbolje igračice sveta iz 2013.godine počinje 20.juna i traje do 26.juna, dok kamp najpoznatijeg sportiste Makedonije počinje dva dana kasnije, 22.juna i traje do 28.juna.

Sportska hala u kojoj će biti realizovan program kampa Andree Lekić nosi naziv “Biljanini izvori” i učesnici će biti smešteni u hotelu „Diplomat“ u njenoj blizini. Detalji oko programa Kiretovog kampa još uvek nisu poznati i očekuju se uskoro.lazarov

Više o kampovima na Ohridu saznajte na zvaničnim prezentacijama: www.lekicacademy.com i www.lazarovkiril7.com.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball