Zorica Blaževska: Metalurg se neće ugasiti, još uvek tražimo rešenje! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanMakedonija Zorica Blaževska: Metalurg se neće ugasiti, još uvek tražimo rešenje!

Zorica Blaževska: Metalurg se neće ugasiti, još uvek tražimo rešenje!

Marko Marjanović
0 komentar

Kao što je i najavljeno, predsednica RK Metalurg, Zorica Blaževska, obratila se javnosti povodom odluke RFM da se klub sa Autokomande suspendije iz Superlige Makedonije.

-Zatražiću sastanak sa Rukometnom Federacijom Makedonije. Poslali smo i pismo EHF-u, sa kojim smo u konstantnoj komunikaciji. Trudim se da nađemo zajedničko rešenje, s obzirom da smo na 15 dana od dobijanja vaučera, koji će u mnogome promeniti stvari u našem klubu. Tražićemo od Superlige da se naše tri utakmice koje nećemo odigrati po rasporedu zbog suspenzije, a koje su preduslov za relegaciju u najniži rang, odigraju krajem meseca. Da ne budu otkazane nego odložene. 

-Metalurg se neće ugasiti, čak i ako bude izbačen iz lige. Nastaviće da funkcioniše, i verovatno će se takmičiti u Prvoj ligi. 

Najveći problem predstavljaju tužbe bivšeg trenera Zorana Kastratovića i bivšeg igrača Aleksandra Špendea. 

-Želim naglasiti da mi kao klub osporavamo potraževanje Zorana Kastratovića. On traži da mu se isplati ceo ugovor sa Metalurgom iako ga nije odradio do kraja. Taj novac nije zarađen, i osporavam tih sedam plata koje potražuje. Sve ono što jeste odrađeno, zajedno sa premijama, prihvatam kao obavezu, ali ovih sedam plata, ne – konkretna je Blaževska. 

-Za ova dva slučaja (Špende i Kastratović) dug kluba je 65.000 evra, a ako bi sabrali i sva potraživanja Kastratovića, to bi iznosilo 90.000 evra. Minčo Jordanov je investirao kada je najviše trebalo, njegova podrška se ne sme osporiti. Da nije bilo kovid krize, ne bi problemi poprimili ovakve razmere. Mogu samo da potvrdim da Minčo Jordanov nije okrenuo leđa Metalurgu – pojasnila je predsednica kluba.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball