Maribor ambiciozno u novu sezonu: "Što bliže velikoj trojci" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Maribor ambiciozno u novu sezonu: „Što bliže velikoj trojci“

Maribor ambiciozno u novu sezonu: „Što bliže velikoj trojci“

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukometaši slovenačkog Maribora, otvaraju sezonu u sredu prvim mečom u slovenačkoj NLB Ligi protiv Krke. Pred oficijalni start sezone, u kojoj će već u subotu odmeriti snage sa Dudelanžom iz Luksemburga u okviru prvog kola novoustanovljenog Kupa EHF, Mariborčani su održali konferenciju za medije, na kojoj su predstavili pojačanja, kao i ambicije:

– U sezonu ulazimo sa velikim ambicijama. Popunili smo sastav na pozicijama gde je to bilo potrebno. Budžet nam ostaje u granicama 500.000 EUR, što je daleko od „velike trojke“, ali se nadam da ćemo se profesionalnim pristupom i vrhunskim partijama, približiti najboljima. Moram da kažem da će četvrto mesto, uz veliki bodovni zaostatak za vodećom trojkom, biti neuspeh. Što se tiče Kupa EHF, Dudelanž ne bi trebalo da predstavlja ozbiljnu prepreku. U drugom kolu nas čeka islandski šampion, što je prilika da ljubitelji rukometa u Mariboru vide jednog od evropskih velikana – rekao je direktor kluba Andrej Bauman.

Zadovoljan urađenim u prelaznom roku je i trener Marko Šibila:

– Što se sastava tiče, napravili smo korak napred. Verujem da nećemo gubiti od sastava slabijih na papiru, a da ćemo biti ravnopravan protivnik jačima od sebe. Nadam se da će to biti dovoljno za jedno od prva četiri mesta u Ligi – rekao je mariborski stručnjak.

Najveće pojačanje Maribora u prelaznom roku je svakako bivši slovenački reprezentativac, Renato Vugrinec. Interesantan je i dolazak golmana Ivana Pešiča iz C.O Zagreba, momka koji će u Sloveniji pokušati da vrati karijeru na pravi kolosek, izgubljen negde između Vesprema i hrvatske prestonice.

Titulu u Sloveniji brani Gorenje, a najveći konkurenti za tron su Celje Pivovarna Laško i Cimos Koper.

Photo: Boštjan Selinšek

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball