Balkan-Handball.com

Memorijal "Dragan Ranković": Nexe i Partizan DO u finalu!

U finalu memorijalnog turnira "Dragan Ranković", igraće Nexe iz Našica i beogradski Partizan Dunav Osiguranje.  U prvom meču dana, hrvatska ekipa je lakše nego što se očekivalo savladala rumunske Rešice 32:28 (19:14). Od samog starta je ekipa koju predvodi sa klupe Kasim Kamenica bila u vođstvu, u jednom trenutku čak i sa osam razlike (23:15), i tom ritmu završila meč. Najefikasniji su bili Lelić sa sedam i odlični šuter, Barišić sa šest golova. Kod Rumuna, najefikasniji Srbin, Bojan Butulija sa sedam golova, a po tri su postigli Petrea (veliko pojačanje iz Pik Segeda), Pašić, Cuciula i Cibutariu.

U drugom meču dana, daleko neizvesnijem, Partizan je slavio protiv lepršavog Preventa 28:26 (16:14). Slovenci su još jednom pokazali da su ekipa, koja igra veoma lep rukomet, u šta su nas ubedili još prošle godine na turniru u Blacu, a Partizan čvrstinu i nameru da na domaćem parketu nema poraza, pa čak i u prijateljskim okršajima. Do pobede je srpski šampion došao zahvaljujući odličnom Draganu Tubiću (11 golova – pet iz sedmerca), koji igra u odličnoj formi čitave ove kalendarske godine, a na golu je svoju šansu iskoristio Nemanja Ljubenović sa 13 odbrana. Kod Preventa, Mujanović sa šest i Plešej sa pet, bili su najefikasniji.

Dvorana: SC „Vozdovac“. Gledalaca 350. Sudije: Cveticanin i Stankovic (obojica iz Beograda). Sedmerci: Partizan DO 5(5), Prevent 1 (1). Iskljucenja: Partizan DO: 8 minuta, Prevent: 10.

PARTIZAN DUNAV OSIGURANJE: Ljubenovic, Tubic 11, Potic, Babic 4, Dimitrijevic 2, Lazic, Kladarin 1, Beocanin 2, Pantelic, Radanovic, Miric 2, Radosavljevic, Pilipovic 1, Milinic, Kostadinovic 2, Marjanac, Alcakovic 3.

PREVENT: Grm, Nabernik 2, Plesej 5, Dujmovic 2, Podstensek, Spegel 3, Poklic, Mujanovic 6, Drozina 2, Kasnik, Klec 2, Gams 4.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *