Metalurg prokockao trijumf u Kelceu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Metalurg prokockao trijumf u Kelceu!

Metalurg prokockao trijumf u Kelceu!

zika.bogdanovic
0 komentar

Imaće za čim da žale rukometaši skopskog Metalurga, kada budu žrebani za TOP 16 fazu EHF Lige šampiona, najverovatnije sa druge pozicije. Odličnu partiju je tim Line Červara pružio u poljskom Kilceu protiv favorizovanog domaćina, ali su dva, odnosno, jedan bod, izmakli u poslednjem minutu – 21:20 (8:12).

Da je makedonski šampion postao ozbiljan faktor u evropskom rukometu, videlo se u prvom poluvremenu, kada su Stanić, Rakčević i drugovi demonstrirali odbranu iz udbenika. Poljaci su za prvih 17 minuta postigli samo tri gola, a Metalurg je vodio sa 7:2, 11:5. Tek su se Poljaci trgli početkom drugog dela, kada su sa 8:13 serijom od 5:0 konačno pokazali šta znaju i umeju. Do kraja meča, vodila se velika borba. Metalurg je poveo 20:19,Čupič izjednačio. Čak dva napada su imali Makedonci da reše meč u poslednjih 40 sekundi. Prvo je Mirkulovski napravio tehničku grešku, Jurecki je povećao na 21:20, a poslednji napad, nije iskoristio Batinović, tako da se Makedonci u „Autokomandu“ vraćaju praznih ruku…

Kielce – RK Metalurg   21:20  (8:12)

Vive Targi Kielce: Šmal (11 odbrana), Buhčič, Grabarčik, Jurecki 6, Tkačik 1, Olafson, Bielicki, Jahlevski 2, Čupić 5, Lijevski 2, Buntić, Musa 1, Stojković 3, Štrlek, Zorman 1 i Tomčak.

RK Metalurg: Stanić (17 odbrana + sedmerac), Angelov, Rakčević 5, Vugrinec 1, Dimovski, Georgievski 2, Manaskov 3, Levov, N. Mojsovski 6, Mirkulovski 2, Markoski, Jonovski, Alušovski 1, Z. Mojsoski, Doder i Batinović.

U drugom meču grupe, Gorenje je savladalo Šamberi 31:25.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball