Milentijević novi trener Radničkog iz Kragujevca - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Milentijević novi trener Radničkog iz Kragujevca

Milentijević novi trener Radničkog iz Kragujevca

Marko Marjanović
1 komentar

Posle odluke upravnog odbora Radničkog da se zahvali na saradnji Nedeljku Vučkoviću, kragujevčani su predstavili novog šefa stručnog štaba. Angažovan je Bojan Milentijević (47), koji je do skoro predvodio juniorski sastav Šumadinaca.
Milentijević se afirmisao zapaženim rezultatima u ženskom rukometu, predvodivši Čačak i Jagodinu, sa kojima je izborio plasman u Super ligu.
“Rad sa juniorskom ekipom Radničkog bio je važno iskustvo nakon 15 godina odsustva iz muškog rukometa. Za vreme provedeno na čelu juniora Radničkog, imao sam priliku da se ponovo pribižim muškom rukometu,” rekao je Milentijević.

Protekle dve sezone, popularni „Džings“ je na čelu juniorskog tima radio na razvitku mladih talenata Radničkog, iz čijih redova su igrači poput Simića, Gemaljevića, Mošića, Radovanovića i Tomića pojačali seniorsku ekipu u sezoni 2014/15.
Rezultati ostvareni sa juniorima bili su dovoljna preporuka za Milentijevića da preuzme seniorsku ekipu pred važne mečeve sa ekipom Meškova u SEHA GSS Ligi, odnosno norveškim Stord-om u EHF Challenge Cup-u

“Mojim dolaskom u seniorski tim nastavićemo rad sa mladim igračima. U ovom trenutku postoji određen broj mladih igrača u timu Radničkog koji trebaju biti bolje iskorišćeni. Razmišljam i o prelasku nekoliko juniora u prvi tim, ali ne više od dva u ovom trenutku,” rekao je Milentijević o mladim nadama Radničkog u čije talente je izuzetno dobro upućen.

“Fokus će biti na nadgradnji. Želimo da proizvedemo polivalantne igrače, koji će moći da odgovore svih zahtevima modernog rukometa. Što se tiče igre, želim da dodamo raznovrsnost u odbrani i uvedemo nove zone poput 6-0 i 5-1 na već dobro utemeljenu 3-2-1 zonu, koju je Radnički gotovo isključivo praktikovao do mog dolaska. Napad mora da počiva na jasnoj podeli dužnosti, tu želim da unaprednim našu polu-kontru i igru u tranziciji. U samoj završnici napada, krila će biti ta koja će poneti veći deo odgovornosti u realizaciji, sada kada je otišao Grbović.Ja poznajem rukomet, zato se i ne plašim,” zaključio je Milentijević, koji je sa vicešampionom Srbije potpisao ugovor na 18 meseci.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Sumadinac 09/01/2015 - 00:17

Pravi covek na pravom mestu…cestitam od srca!
Siguran sam da ce izvuci maksimum iz ekipe a sta ce to biti zavisi od finansijske situacije.

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball