Balkan-Handball.com

Miloš Orbović o januarskoj akciji „orlova“: Nikada lepši osećaj u reprezentaciji

Desni bek ukrajinskog Motora, Miloš Orbović, opravdao je poverenje stručnog štaba u duelima sa Francuzima. Dvadesetsedmogodišnji šuter imao je dobre role u duelima sa „trikolorima“ koji su ponovo naterali srpske ljubitelje rukometa da puste mašti na volju….

  • Nisam se nadao da ćemo odigrati ovako dobro utakmice sa Francuzima. Slušali smo i pratili ono što nam je Toni rekao. Sakupili se, igrali jedan za drugog, ispalo je odlično. Rezultat protiv Francuske je neverovatan. Imali smo odličnu realizaciju, nismo gubili lopte, a odbrana je bila odlična.

Mnogi igrači ističu atmosferu u timu…

  • Meni nikada nije bilo lepše u reprezentaciji. Kao porodica smo, na terenu, van njega. Stvarno je fenomenalno. Reprezentativac sam 4-5 godina, bio sam tu, pa me nije bilo, ali ovo je najlepši period. Generacija smo, poznajemo se od juniora, stvarno je lepo biti ovde.

U medijima su se već čuli superlativi o selektoru Đeroni…

  • Sve su momci već rekli. Uživamo, treniramo dobro, analiziramo puno, gledamo dosta videa. Veoma pametno radimo. Odmara nas kada smo umorni, ispoštuje nas maksimalno. Imamo puno razumevanje s njegove strane.

Grci (sreda, 17 časova) su za poštovanje…

  • Spremamo isti recept kao i protiv Francuza. Ne smemo da dozvolimo lake golove, da igramo jako odbranu i ne trošimo puno lopti. Ako nema tehničkih grešaka, ako poštujemo loptu, sa ovakvom odbranom kakvu igramo, uspeh je zagarantovan. Grci su dobra ekipa. Gledali smo ih kako su pobedili Makedonce i utakmicu sa Izraelom. Igraju brzo, dosta 1 na 1. Ako im zatvorimo sredinu, realno je da ne bi trebalo da bude problema posle ove dve utakmice. Videli smo koliko možemo, u naletu smo i verujem da ćemo odraditi kako treba.

Uspeo si u ideji da probaš nešto drugo u odnosu na rumunsku ligu. Kratko si se zadržao u Bidasoi, kakvo je bilo to iskustvo pre dolaska u Ukrajinu?

  • Bilo mi je odlično, video sam kako igraju, kako se radi, naučio sam dosta iako nisam igrao puno. Srećan sam što sam proveo četiri meseca tamo, i zbog rukometa, i zbog prijatelja, a i zbog evropskog rukometa koga nisam imao u Rumuniji.

Dobro si se snašao u Motoru. Formu i rutinu si preneo i na reprezentaciju…

  • Značilo mi je da igram 60 minuta odbrana napad sa jakim ekipama. Dosta sam naučio do sada. Trener mi veruje, a to neko iskustvo dolazi iz minuta provedenih na terenu. Sve ide po planu što se tiče karijere, onako kako želim – zaključio je Vrbašanin.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *