Balkan-Handball.com

Milosavljev, Krpež Šlezak, Rojević i Stojković-Nikolić laureati RSS za 2018. godinu

Svečanom ceremonijom u prostorijama Rukometnog saveza Srbije dodeljena su priznanja najboljima u 2018. godini.

Za najboljeg rukometaša u 2018. godini, u tradicionalnog anketi „Sportskog Žurnala“ i RSS u kojoj su učestvovali kapiteni i treneri superligaških klubova, izabran je golman skopskog Vardara Dejan Milosavljev.

  • Iskreno nisam očekivao ovakvo priznanje. Da sam mogao da napišem na papiru šta da mi se dogodi na kraju godine, ovo bih napisao. Ovo je veliki dan u mojoj karijeri. Hvala svima koji su glasali.

Za najbolju rukometašicu izabrana je Katarina Krpež Šlezak, kapiten naše reprezentacije i najbolji strelac nedavno završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj.

  • Hvala svima na ovom priznanju. Ono mi daje još veću motivaciju da pružam još bolje igre u budućnosti – rekla je Krpež Šlezak video porukom iz mađarskog Erda, gde ima klupske obaveze.

Za najboljeg trenera izabran je trener novosadske Vojvodine i juniorske reprezentacije Srbije, Boris Rojević.

  • Ovo je bukvalno kao da sanjam. U martu mesecu sam ušao u seniorski rukomet posle 4-5 godina rada u mlađim kategorijama. Titula sa Vojvodinom u poslednjem kolu, Super Kup trofej, poziv za juniorsku reprezentaciju i na kraju ovo priznanje. Sjajna godina. Pamtiću je čitav život, za mene najuspešnija u dosadašnjoj karijeri. Ovo je najbolja polusezona u istoriji kluba, to mi je jako drago. Napašćemo sve trofeje i davati šansu mladim igračima. Očekujem jedan trofej sa klubom, a sa reprezentacijom, ako budemo zdravi, očekujem dobar rezultat. Dugo čekamo na dobar rezultat u mlađim kategorijama, nadam se da je došlo vreme da sa juniorima to i napravimo.

Najbolji sudijski par su Dušan Stojković i Nenad Nikolić, kojima je ovo osmo priznanje.

Najbolji u izboru Balkan-Handball.com u sezoni 2017/2018 bili su Nemanja Ilić i Dragana Cvijić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *