Balkan-Handball.com

„Mladost“ ide u istoriju – Bitolj nazvao halu „Boro Čurlevski“

Legendarni, prerano preminuli, rukometaš bitoljskog Pelistera, Boro Čurlevski, biće zapamćen od strane generacija i generacija koje ga se ne sećaju sa rukometnih terena, i po hali u Bitolju koja će nositi njegovo ime. Čuvena paklenica, hala „Mladost“ nosiće ime nekadašnjeg makedonskog reprezentativca koji je preminuo 2014. godine u 49. godini, izglasali su gradski oci u Bitolju.

Čurlevski je nosio dres Pelistera u zlatno vreme ovog kluba od 1984. do 1990. godine, kada je makedonski sastav došao i do vicešampionske titule u SFRJ iza čuvene šabačke Metaloplastike. Rukometni put vodio ga je i u Crvenku, Tutunski Kombinat iz Prilepa, grčki Kilkis, cetinjski Lovćen.

Bitolj tako postaje jedan od retkih gradova u Evropi koji je svoju gradsku halu nazvao po rukometašu. To dovoljno govori o tome na kom je mestu rukomet u Makedoniji…

U znak sečanja RK Pelister organizovaće ovog leta memorijalni turnir „Boro Čurlevski“ uz učešče grčkog Olimpijakosa, francuski Šerbur, finski Koks, domaći Butel i turski Selkaspor.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *