Balkan-Handball.com

Motor Zaporožje u SEHA Gasprom ligi!

Regionalno takmičenje od naredne sezone jača za najbolji tim Ukrajine.

Novi član SEHA Gasprom lige od naredne sezone biće ukrajinski prvak i standardni član EHF Lige šampiona, Motor iz Zaporožja. Na obostrano zadovoljstvo, postignut je dogovor sa rukovodstvom takmičenja, pa će nova, deveta edicija nadmetanja, po prvi put sadržati ukrajinskog predstavnika.

-Prethodno smo se sastali u Beču i usmeno dogovorili skoro sve uslove učešća Motora u SEHA. Ovo će se realizovati na obostrano zadovoljstvo, pošto je Motor redovan učesnik Lige šampiona i dolazi iz velike zemlje kakva je Ukrajina. Sledeće sezone se igra po novom sistemu, u dve grupe sa po šest timova, što je dobro za rukomet, SEHA i Motor Zaporožje. Očigledno je da takmičenje napreduje iz sezone u sezonu, a dogovor sa Motorom je jedan od pokazatelja toga – rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsednik SEHA Gasprom lige. 

Ovo je nova stranica u istoriji našeg kluba. Nekoliko godina smo pregovarali o učešću u SEHA, dok konačno nismo postali deo ove velike porodice. Ovo je liga sa sjajnim protivnicima, tako da ćemo profitirati i liga i mi. Motor je ambiciozan klub, naš cilj je da igramo fajnal-for Lige šampiona. Da bi se razvili do tog nivoa, neophodno nam je da igramo što više mečeva protiv jakih rivala, a SEHA nam nudi takvo iskustvo – rekao je Olimpi Pokatov, predsednik Motora iz Zaporožja.

Foto: SEHA Gasprom league

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *