Naisus u štrajku - "Car Konstantin" u fioci! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Naisus u štrajku – "Car Konstantin" u fioci!

Naisus u štrajku – "Car Konstantin" u fioci!

0 komentar

 Rukometaši niškog Naisusa, ispunili su obećanje dato pre meča četvrtog kola Super lige, koji su neočekivano izgubili od pančevačkog Dinama 30:31 pred svojim navijačima, da će stupiti u štrajk zbog neisplaćenih zarada, koje kod nekih igrača iznose i deset mesečnih plata, prenose "Narodne novine"

– Grad se mnogo ogrešio o nas, za razliku od nekih drugih klubova u Nišu, pa želimo da skrenemo pažnju javnosti. Odluka svih igrača je da se ne trenira, dok ne dobijemo barem jednu platu. – rekli su ogorčeni igrači.

Naisus je nastao spajanjem ORK Niša i Železničar Jugopetrola sedmog jula 2009.godine. Iako najavljen kao ambiciozni projekat povratka niškog rukometa u vrh srpskog rukometa,  već sredinom prošle sezone, za koju je napravljen respektabilan tim, videlo se da od te priče nema ništa. Nedostatak sluha od strane gradskih čelnika, nije mogao da nadomesti ni huk sa tribina posle pobeda nad favorizovanim ekipama u Super ligi, kao i plasmana u završnicu Kupa Srbije. Respektabilan tim se raspao, a od projekta, ostalo je samo ime, koje će se ove sezone mučiti za opstanak u društvu najboljih.

I nije samo to što ubija rukomet na jugu Srbije. Poslednjih dana se vodi javna polemika lokalnih moćnika o tome, da li je Nišu, uopšte, potrebna nova hala "Car Konstantin" , koja je uslov da bi Niš bio domaćin EURO 2012 i SP 2013!? Posle najavljenih "terasastih tribina sa barom i VIP ložom od 350 mesta" kako reče prošle zime neki lokalni graditelj, pa "Arene" za deset hiljada mesta i deset puta pomerenih rokova za početak izgradnje dvorane, koja bi zadovoljila sve standarde EHF-a (a time verovatno i svih ostalih dvoranskih sportova), 15 meseci pred početak EURO 2010, pitanje je da li će se dvorana uopšte i graditi. Kažu, stadion za Grad u kome obituje jedan drugoligaš i duh "Reala sa Nišave" u Srpskoj ligi je preči. Navijači su pevali tako par puta, a navijači su glasači…

Na slavne dane niškog rukometa podsećaju još samo plastične kofe na krovu "Čaira", a i to, još samo par meseci do rekonstrukcije poznate niške dvorane. Nažalost, od tada će i drevni Naisus, a i pompezni rimski Car Konstantin – povratnik u svoj rodni grad, biti samo neuspešne floskule, kojima se narodu, na kratko, htelo dati "malo hleba i malo igara". 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball