Balkan-Handball.com

Najbolji srpski trener u 2014, Đorđe Ćirković (RK Vojvodina): Satisfakcija i privilegija

Najbolji srpski trener u 2014. godini u izboru RSS i Sportskog žurnala je Đorđe Ćirković. Mladi stručnjak na klupi novosadske Vojvodine, stigao je do trofeja namenjenog šampionu Srbije, kao i osvajaču Super Kupa, a posebno je vredan plasman u grupnu fazu EHF Kupa, što je i najveći uspeh tima iz „Slane bare“. O godini iza njega, priznanju, kao i planovima za budućnost, Ćirković je govorio za sajt RSS-a:

– Osećam satisfakciju i zadovoljstvo zbog dobijanja ove nagrade. Sa druge strane, svestan sam da su je pratile neke okolnosti koje su povezane sa mojom privilegovanom pozicijom u odnosu na kolege. To je vezano za činjenicu da radim u najorganizovanijem klubu u državi sa najboljim igračkim kadrom, pa bi postizanje rezultata slabijih od ovih bio i veliki neuspeh. Uradili smo ono što je planirano. Naredne godine bih voleo da napravimo jedan istinski sportski rezultat, pre svega, u EHF Kupu.

Kako ste zadovoljni dosadašnjom sezonom. Reklo bi se „toplo-hladno“. Toplo je Evropa, hladno SEHA liga?

– Stojim pri tome što sam rekao ranije. Pažljivom analizom ćete videti da nas niko nije razbio, ni protiv koga nismo bili nemoćni. Pričali smo već ranije da ćemo jesen potrošiti da formiramo tim. Pratile su nas povrede nekih ključnih igrača. Nedostaje nam 4 do 6 bodova na osnovu onoga što smo pružili na terenu, a ne onoga što bi moglo da bude. Žao mi je i da su igrači uskraćeni za taj učinak. Super Kup smo osvojili na najubedljiviji mogući način. Prvi put smo ušli u grupnu fazu EHF Kupa, drugi put prezimili u Evropi. Neke stvari mogu da se poprave u preostalih pet kola SEHA lige, da uradimo ono što smo planirali. Plan je bio da budemo prvi u toj mini grupi ispred Nexe-a, Borca i Radničkog.

U SEHA ligi raspored je praktično „po budžetu“…

– Upravo tako. Ne treba trošiti reči o Vespremu i Vardaru. Meškov je značajno pojačan, Zagreb jači nego prošle sezone. Prešov je jednu godinu duže zajedno. Prvih pet-šest ekipa je jače. Mi smo promenili 7-8 igrača, napravili gotovo nov tim. Moglo je malo bolje, ali i mnogo gore.

Da li je Vojvodina jača nego prošle sezone?

– Potpuno sam siguran da smo iskoristili ovaj period na pravi način. Vratiće nam se Ćurković i mali Arsenić. Verovatno ćemo angažovati Luku Denića. Već trenira sa nama. Sa ta tri igrača, bićemo znatno bolji. Imaćemo kvalitetniji trening, mnogo više prostora za taktički manevar. Kada smo do sada igrali igrali 30-40 kvalitetno, problem je bio kratka klupa. Zaista očekujem, ako nas ne budu usporile povrede, da ćemo biti mnogo bolji u nastavku sezone.

Da li je domaća titula cilj svih ciljeva do kraja sezone? Namećete se kao favoriti…

– Ne bežimo od toga. Verovatno ćemo biti jedina ekipa koja će ući u plej-of sa jasnom ambicijom da mora da odbrani sve domaće trofeje. Imam ambiciju, koju pokušavam da prenesem i na igrače, da moramo nešto da uradimo i u ligi EHF Kupa.

Iz ove perspektive kako vidite rivale u doigravanju za titulu u Super ligi?

– Pratim komentare, utisak je da je slabija liga, i svi tako pričaju. Pogledao sam utakmicu finala Kupa Vojvodine između Jugovića i Spartaka. Posle te utakmice sam siguran da nas čeka mnogo težak posao. Svuda ćemo imati punu halu, agresivnog protivnika koji nema šta da izgubi. Imamo plus što sada imamo iskustvo igranja u takvom formatu takmičenja. Vrlo korisno je i to što nam sada utakmice u Evropi popunjavaju taj termin od kraja SEHA lige do početka domaćeg plej-ofa, tih mesec dana. Po ovome što vidim, čeka nas težak posao. Pune hale, Kać, Šabac, Subotica, a kod nas, videli ste i sami, malo je publike na tribinama – jasan je Đorđe Ćirković.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *