"Neki novi klinci" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan "Neki novi klinci"

"Neki novi klinci"

0 komentar

Igrači Gorenja vratili su se u petak sa dugog, ali zasluženog odmora. Podsećamo, prošle sezone, rukometaši iz Velenja takmičili su se u Ligi šampiona I kasnije,. Kupu EHF, a završnica u domaćem prvenstvu, nije zadovoljila dosta kritičnu domaću publiku. Ove godine Evropa stiže malo kasnije, a prvenstvo će već na startu pokazati (13.9 Koper) od kakvog materijala su prinove koje najavljuju neke promene u igri I samom odnosu između igrača I struke.

Posle prvih testiranja, igrači će u prvoj fazi raditi na fizičkoj spremi na Rogli, a neće zaboraviti ni na loptu, jer tako velika promena u igračkom fondu traži dosta uigriavanja. Drugi deo priprema će odraditi u Kranjskoj Gori. Tokom priprema, ekipa iz Velenja će odigrati 9 utakmica sa jakim suparnicima (Gumersbah, Zvezda, itd), sve zaključno sa tradicionalnim 24. Jarnovičevim memorijalom, na kome će učestvovati danski Silkeborg, sarajevska Bosna, te makedonski Vardar.  

Valja napomenuti kako je ove godine Gorenje dovelo veliki broj novih igrača (Gajič, Čupić, Rnič, Datukašvili, Rnič, Štefanič, Bezjak,…)od koji su neki već stekli rukometnu afirmaciju na drugim terenima, dok drugi još traže svoju zvezdu na rukometnom nebu.Največi peh,  zadesijo je Ivana Čupića, najzvučniju prinovu kluba ove sezone koji je na reprezentativnim pripremama ostao bez prsta leve ruke, ali stručnjaci Gorenja pod vodstvom Ivice Obrvana ne sumnjaju u njegove kvalitete i kvalitetan povratak na teren. Brojne novitete, stigle su i stručni stožer ekipe od pomoćnog trenera, Branka Tamše, koji je do juče bio saigrač nekolicini igrača I koji če svoje neosporivo teoretsko i igračko iskustvo nadograditi. Tu su još novi trener golmana, Ante Bojič koji je iskustvo skupljao u švajcarskom Kadetten Schaffhausenu i novi fizioterapeut. Napomenimo I to da su sve te promene očekivane, jer je prošle sezone trener Ivica Obrvan preuzeo ekipu pred početak priprema, a ove sezone je sam sebi "odelo šio". 

Do novih mečeva, možete pogledati BEST OFF prošle sezone na ovom linku!

ZORAN RADIVOJEVIČ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.