Nenad Peruničić sa klupe Zvezde: "Jedina obaveza lep i dobar rukomet" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Nenad Peruničić sa klupe Zvezde: „Jedina obaveza lep i dobar rukomet“

Nenad Peruničić sa klupe Zvezde: „Jedina obaveza lep i dobar rukomet“

zika.bogdanovic
3 komentari

Crvena zvezda je dobila privremenu dozvolu za nastup u Super ligi, a sezona koju će crveno-beli početi sa zakašnjenjem, biće pravi test za mladi sastav koji sa klupe predvodi Nenad Peruničić. U razgovoru za Balkan-Handball.com, nekadašnji prvi bombarder svetskog rukometa, govori o svojoj novoj ulozi i stanju u klubu iz „Šumica“:

– Jedini prioritet u ovoj sezoni će biti da se stabilizuje klub. Zato sam insistirao da formiramo mladu ekipu, a budžet svedemo na minimum minimuma. Hoćemo da se sredimo, stvorimo jednu osnovu i naredne sezone počnemo da razmišljamo o nečemu veće sa dva, tri kvalitetna pojačanja. Imamo puno kadetskih, juniorskih reprezentativaca, po nekog na širem spisku „A“ selekcije. Momci su prošli ekstremno teške pripreme, ali to tako mora. Ova ekipa može da igra lep i energičan rukomet. To su pokazali i rezultati u prethodnih par meseci. To mi je daje razlog da verujem da mogu biti ravnopravni u utakmicama sa favoritima – kaže Peruničić i apostrofira imena dečaka na koje rukometna javnost treba da obrati pažnju u narednom periodu:

– Nisam alibi trener, neko ko samo uz iskusne igrače traži svoju sigurnost. Ne libim se da gurnem i dečaka od nepunih 17 godina u vatru, jer smatram da se tako izgrađuje karakter. Tu se vidi da li igrač može da napravi karijeru ili će ostati samo dobar klupski igrač. Mladi Mladen Šotić se izdvaja kao zlatan dečko u svakom smislu. Dečko nema ni punih 17 godina, a već je dao 20 golova za prvi tim u meču sa jednim drugoligašem. Na njega rukometna javnost treba da obrati pažnju. Na golu je Cupara, golman kadetske reprezentacije. Tu je i mladi Stošljević, kadetski reprezentativac, pa Voja Brajović, o kome su se već raspitivali iz inostranstva. Pavić na desno krilu je na širem spisku „A“ reprezentacije i žao mi je što nije pozvan sada za ovu akciju sa Nemcima. U ovakvom sastavu sa igračima iz Super lige, bilo je mesta za njega. Anđelić je pokazao jednu neverovatnu energiju i eksplozivnost. Tu je Tibor Ivanišević, dvometraš na golu. Ćorović ima nepunih 18 godina, 204 cm. Mladi igrači žele da dođu u Zvezdu i to mi je drago. Bilo je dosta igrača i na probi. Trebalo bi da se oslonimo na našu školu. Naravno, kada ste u Zvezdi imate obavezu da se borite za vrh, ali ove sezone ne postoji takav pritisak. Momci samo treba da igraju dobar rukomet.

Prošle godine ste silom prilike iz direktorske uskočili u trenersku ulogu, ali ste se na novom mestu pronašli…

– Počinjem od nule. Igračka karijera je bila takva kakva jeste. Kao direktor kluba, mnoge stvari nisu zavisile od mene, ali sam preuzeo odgovornost, kako je i red. I sada sam preuzeo odgovornost za mladu ekipu. Moja želja je bila da formiramo ovakav tim, da ne dovodimo stare – skupe igrače, već da se oslonimo na dvojicu,trojicu koji su već tu. Učim kroz igrače. Nism sujetan i narcisoidan da mislim da sve znam, samim tim što sam bio dobar igrač. U kontaktu sam sa svojim bivšim trenerima iz inostranstva. Same pripreme su bile u dogovoru sa njima, sistem koji sam umiksovao iz dva tri vrhunska kluba, prilagođen igračima koje treniram. Ako govorim o trenerskom poslu, u njemu se najlepše osećam. Imam višak energije i želim to da dam na treningu. Istovremenom trudim se da učim svakog dana.

Koga vidite u borbi za vrh Super lige?

– Sami novinari su već izdvojili favorite. Ne bih ja tu ništa komentarisao.

Da li su novinari i pogodili?

– Po imenima igrača, da. Tu je jasna slika, u principu, kao prošle godine. Da li će neko napraviti iznenađenje, ostaje da vidimo…

 

Možda vam se dopadne

3 komentari

losmi 21/09/2012 - 15:47

Neka je sram i stid i vas i rss za ovu odluku!

Odgovori
Ivan 22/09/2012 - 18:34

Samo uspehe vam zelim i dalje,kako u poslu trenera tako i u zivotu i nauci.Zelim vam da i dalje ostajete zdravo i sportski uspesno i kod nas i u svetu.Pa Crvena Zvezda je jedan veliki klub,kao takva i zasluzuje samo najbolje.Nadam se i u reprezentativnom sportu.

Odgovori
Alooo 25/09/2012 - 23:42

.. neznaš ti gde udaraš rođače,a ove što hvališ MOGU biti igrači tek za par godina …..

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.