Nenadić i Vjahireva igrači meseca u Evropi - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Nenadić i Vjahireva igrači meseca u Evropi

Nenadić i Vjahireva igrači meseca u Evropi

Uroš Samardžić
0 komentar

Najbolji igrači poslednjeg meseca u godini, ali i polusezoni 2019/2020, u EHF Ligi šampiona su Petar Nenadić (Vesprem) i Ana Vjahireva (Rostov Don). Na taj način,Nenadić se pridružio svojim kolegama iz Srbije – Momiru Iliću, Bogdanu Radivojeviću i Tiboru Ivaniševiću, dok je Vjahireva postala najviše nagrađivana igračica u elitnom evropskom takmičenju za dame. 

Pored toga što je najbolji strelac mađarskog Vesprema, sa 53 postigntih golova, Nenadić je i najzaslužniji za pobedu svog tima protiv Vardara u Skoplju, kada se na utakmici 11 puta upisao u listu strelaca. Popularni Pepa bio je oslonac ekipe i u ostalim utakmicama, te je Vesprem na obaveznu pauzu između dva dela takmičenja otišao kao drugoplasirani tim grupe B, sa dva boda manje u odnosu na Kil.

Vjahireva je takođe neko ko je vođa svog tima pošto na svom kontu trenutno ima 29 postignutih golova. Ono što je dodatno presudilo u ovoj odluci, bio je uspeh Rusije na Svetskom prvenstvu u Japanu, gde je 24-godišnji bek imao presudnu ulogu u osvajanju bronzane medalje za reprezentaciju sa istoka Evrope. Vjakirjeva je ovu nagradu, zanimljivo, osvojila i pre tačno 365 dana, u Decembru 2018. godine.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.