NOVA ERA SA ČERVAROM: Došao sam kući! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan NOVA ERA SA ČERVAROM: Došao sam kući!

NOVA ERA SA ČERVAROM: Došao sam kući!

zika.bogdanovic
0 komentar

Jedna era u Skoplju se završava, druga u Zagrebu počinje! Lino Červar predstavljen je kao novi selektor reprezentacije Hrvatske koju je vodio sa neverovatnim uspesima od 2002. do 2010. godine. Jedino što mu u reprezentativnoj karijeri nedostaje, titula evropskog šampiona, „na tanjiru je“, s obzirom da je naredno Evropsko prvenstvu u Hrvatskoj januara 2018. godine:

  • Došao sam doma, kući. Život trenera sa koferom u ruci je jedno putovanje. Za nekoga je dugo, za drugog kratko. Moje putovanje je zaista dugo, 40 godina, od toga 20 godina u inostranstvu. Dođe trenutak u životu kada se čovek zalželi svoje kuće, dece, unuka. Uvek su rastanci teški, ali ti je lakše kada dođeš kući da si okružen onima koji te vole i poštuju. Sa ovog mesta bih želeo da se zahvalim rukometnoj Federaciji Makedonije. Bio sam tamo sedam godina, dočekali su me raširenih ruku i poštovali. Moram im se zahvaliti. Isto tako bi se zahvalio i mojim bivšim igračima – pomoćnicima kojis u me nasledili, Slavku Goluži i Željku Babiću za trud i uspehe. Hvala i HRS, bez reprezentacije i igrača, ni ja danas ne bih bio ovde i ne bi imao ovakvu karijeru. – rekao je Červar i dodao:
  • Želja je bila obostrana. Hrvatska rukometna reprezentacija je rukometna velesila. O tome govori 13 medalja. Drago mi je da sam deo te priče i da ćemo svi zajedno, jer sam ne mogu ništa, nastaviti sa uspešnim rezultatima. Daću sve od sebe sa puno strasti i posvećenosti za hrvatski rukomet i reprezentaciju. Neka bude ovo poruka da samo zajedničkim trudom možemo doći do rezultata.

Stručni štab…

  • Želim da se okružim pozitivnim ljudima, koji su optimisti i imaju svoju glavu. Imam u glavi nekoliko imena, ali bih želeo da razgovaram sa svima. Nije to tako hitno da se sutra već mora znati ko su moji pomoćnici, ali ću ubrzo to moći i da vam kažem – već na sledećoj press-ici.

O Metalurgu…

  • Večeras putujem za Skoplje, a sutra imam sastanak sa gospodinom Jordanovom. Saslušaću njegovo mišljenje. U koordnaciji sa HRS, može da se desi da prekinem odmah ili odradim ova dva meseca. Znam šta se može desiti. Nećemo imati problema u smislu reprezentacije. Naći će se najbolje rešenje.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball