Balkan-Handball.com

Novi mandat Velimiru Marjanoviću na čelu RSS

Izborna Skupština RSS, kojoj je prisustvovalo 60 od 79 delegata iz čitave Srbije, jednoglasno je dala podršku Velimiru Marjanoviću i novoformiranom Upravnom odboru za novi četvorogodišnji mandat. Novi mandat, dobio je i generalni sekretar, Božidar Đurković, kao i predsednik Skupštine Dragan Bukvić.

– Postoje stvari koje je potrebno da uradimo, pre svega da dobijemo Kuću rukometa, zatim objekat u Beogradu koji ce biti centar za odigravanje evropskih utakmica, a neophodna je i izrada strategije razvoja rukometa. Kada je reč o ciljevima u narednom periodu, oni su vezani za plasman obe selekcije na Olimpijske igre u Riju i želju da mlađe selekcije beleže odlične rezultate – rekao je Marjanović, koji je detaljno govorio u uspesima Saveza u prethodnom mandatu, srebrnoj medalji u Beogradu, uvrštanju među najbolje rukometne nacije od strane IHF-a i četvrtom mestu na rang-listi svetske rukometne federacije.

Gen-sek RSS-a, Božidar Đurković, najavio je da će se posle 14 godina povući sa te funkcije nakon završetka započetog posla u vezi organizacije EURO 2012 za žene i akcije seniora na SP 2013 u Španiji:

– Iz ličnih razloga ću se povući posle EP za žene i SP za muškarce. Savez je dostigao visok nivo, ali mora i dalje da se radi da bismo bilo još bolji. Imali smo sve ove godine podršku Ministarstva sporta i omladine, Sportskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta, na čemu im se zahvaljujem – istakao je Đurković.

Novi UO RSS čine:

Borislav Perović, Siniša Lazić, Ivan Stanković, Milan Đukić, Vitomir Vučković, Zoran Stanojević, Aleksandar Blagojević, Dragica Đurić, Vladimir Novaković, Jovica Pavlović, Goran Topalović, Drago Meničanin, Zoran Pašić, Stavro Rašković, Ljubiša Sudimać, Nenad Jankov, Miodrag Solević i Saša Pavlov.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *